Banner 980x90

"Herbalife": 65% sieviešu ir neapmierinātas ar savu sejas ādu

Starptautiskās uztura kompānijas "Herbalife" Baltijas valstīs veiktās aptaujas dati liecina, ka 65 % sieviešu Latvijā nav apmierinātas ar savas sejas ādas stāvokli. Turklāt 44 % no respondentēm atklāj, ka ikdienā nerūpējas par savu sejas ādu regulāri, izmantojot atbilstošus sejas ādas kopšanas līdzekļus.

TOP 3 attaisnojumi, ar ko Latvijas sievietes aizbildinās, kad runa ir par regulāru sejas ādas kopšanu, ir - "Es nezinu, kas manai sejas ādai ir nepieciešams un piemērots", "Tas ir pārāk dārgi" un "Man tam nav laika".

Jūlija Levinsone, "Herbalife" skaistumkopšanas eksperte, dermatoloģe un augsti kvalificēta sejas kopšanas speciāliste norāda, ka, meklējot dažādus attaisnojumus un pienācīgi nerūpējoties par sejas ādu, Latvijas sievietes pakļauj sevi straujākas novecošanās riskam un dažādām ādas problēmām, piemēram, ādas sausums un elastības zudums, kā arī pigmenta plankumi.

"Herbalife" Baltijas valstīs veiktās aptaujas dati liecina, ka 65 % sieviešu Latvijā nav apmierinātas ar savas sejas ādas stāvokli. Gan Igaunijā, gan Lietuvā situācija ir atšķirīga, proti, Igaunijā ar savas sejas ādas stāvokli nav apmierinātas 57 % no aptaujātajām sievietēm, bet Lietuvā vēl vairāk - 74% no aptaujātajām sievietēm.

Tāpat pētījuma dati liecina, ka 44 % sieviešu Latvijā par savu sejas ādu nerūpējas regulāri, izmantojot atbilstošus ādas kopšanas līdzekļus – viņas parasti to dara neregulāri, tikai nedēļas nogalēs vai 3-4 reizes nedēļā.

Līdzīga situācija ir Lietuvā – 41 % sieviešu regulāri nerūpējas par sejas ādu, lietojot piemērotus kopšanas līdzekļus. Vissliktākā situācija šajā ziņā ir Igaunijā – par savu sejas ādu nerūpējas 58 % sieviešu. Neregulāra sejas ādas kopšana ir viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmē ādas stāvokli un līdz ar to, arī novecošanās procesu. Neveicot pienācīgu ādas aprūpi, mēs pakļaujam sevi ne tikai priekšlaicīgas novecošanās riskam, bet arī dažādām sejas ādas problēmām, piemēram, nosprostotas poras, ādas elastības zudums, sausums, pigmenta plankumi un daudzām citām.

Aplūkojot aptaujas rezultātus un to, cik neregulāri sievietes Baltijā rūpējas par savu sejas ādu, ir likumsakarīgi, ka visbiežāk sastopamās problēmas, ar ko sievietes saskaras, ir: grumbu parādīšanās (54 %), sausa un zvīņaina sejas āda (29 %), tumši loki zem acīm (27 %) un pinnes (23 %).

Viens no nozīmīgākajiem faktoriem, lai izvairītos no grumbām, sausas un zvīņainas ādas, kā arī pinnēm, ir sejas ādas attīrīšana un mitrināšana ar krēmu, kas satur pietiekami augstu SPF indeksu, piemēram, "Herbalife SKIN" ar SPF 30. Elementārā pamata sejas ādas kopšanas rutīna ir būtiska jaunības, veselīgas un skaistas ādas saglabāšanā.

Sejas ādu nepieciešams kopt divas reizes dienā – no rīta un vakarā.

Jūlija Levinsone, "Herbalife" skaistumkopšanas eksperte, dermatoloģe un augsti kvalificēta sejas kopšanas speciāliste skaidro: "Sejas ādas kopšanas rutīna ir nozīmīga ikdienas sastāvdaļa neatkarīgi no vecuma – par sejas ādu ir jārūpējas, tā pienācīgi jāattīra un jānodrošina tās pēc aprūpe jebkurā vecumā, pat tad, ja jums ir divdesmit vai trīsdesmit gadi. No rīta sejas ādu ir svarīgi notīrīt, jo nakts laikā mēs svīstam. Pēc attīrīšanas nozīmīgi ir to tonizēt un lietot produktus, kas seju pasargā visas dienas garumā, piemēram, mitrinošu un barojošu krēmu. Sejas ādas mitrināšana un barošana ir būtiska ziemā, kad laikapstākļi nereti ir auksti un vējaini, taču mēs nedrīkstam aizmirst arī par UV stariem – piemērota SPF aizsardzība ir nepieciešama jebkurā sezonā, arī ziemā. Vakarā ir svarīgi sejas ādu notīrīt no kosmētikas un netīrumiem, kas dienas laikā noklāj sejas ādas virsmu, un pēc tam – atkal to mitrināt. Lai saglabātu skaistumu, sejas ādai ir jāsaņem dažādu elementu "ēdienkarte" (vitamīni, mikroelementi, u.c.), ko ir ļoti grūti nodrošināt. Tāpēc "Herbalife" ir radījis uz risinājumiem balstītu sabalansētu uzturu sejas ādai – sejas kopšanas produktu līniju "Herbalife SKIN", kuras sastāvā ir 15 vitamīni, kā arī antioksidanti, augu sastāvdaļas, eļļas un ekstrakti. Sejas kopšanas līdzekļu līnijas efektivitāte ir klīniski apstiprināta 16 pētījumos."

Kad runa ir par regulāru sejas ādas kopšanu, Baltijas sieviešu biežākais aizbildinājums ir - "Es nezinu, kas ir nepieciešams un piemērots manai sejas ādai" Levinsone uzsver, ka, pēc viņas pieredzes skaistumkopšanas industrijā, aizbildināšanās ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc sievietes pienācīgi nerūpējas par savu ādu.

Aptaujas datu analīze rāda, ka TOP 3 attaisnojumi, ar ko Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sievietes aizbildinās, kad runa ir par regulāru sejas ādas kopšanu, ir - "Es nezinu, kas ir nepieciešams un piemērots manai sejas ādai", "Tas ir pārāk dārgi" un "Man tam nav laika".

Lai cīnītos ar aizbildinājumiem, sievietēm jārod motivācija un jāapzinās, ka skaistums var būt ilgstošs arī bez ķirurģiskas iejaukšanās, taču par tā saglabāšanu pienācīgi jārūpējas ik dienu. 77 % Latvijas sieviešu ne vienmēr pievērš uzmanību tam, kā pārtikas produkti var ietekmēt viņu sejas ādas stāvokli Tas, kā mēs ēdam, atspoguļojas mūsu ārējā izskatā, ne tikai ķermeņa formās un svarā, bet arī ādas stāvoklī, tostarp sejas ādā. Diemžēl 77 % Latvijas sieviešu atzīst, ka viņas nepievērš vai tikai dažkārt pievērš uzmanību tam, kā viņu izvēlētie pārtikas produkti, ēdieni var ietekmēt pašu sejas ādas stāvokli. Līdzīgi rezultāti ir Lietuvā – 71 % sieviešu nepievērš vai reti pievērš uzmanību tam, kā pārtika, dažādi ēdieni var ietekmēt viņu sejas ādas stāvokli. Bet sliktākie rezultāti arī šajā gadījumā ir Igaunijā – šim jautājumam nepievērš vai tikai dažreiz pievērš uzmanību 85 % sieviešu.

Jūlija Levinsone turpina: "Nesabalansēts uzturs ietekmē jūsu sejas ādu tikpat būtiski kā neregulāra sejas ādas kopšana. Āda ir daļa no mūsu organisma un tai, lai izskatos veselīgi, ir vajadzīgas visas nepieciešamās uzturvielas. Ekstrēmas diētas, neveselīga pārtika un fizisko aktivitāšu trūkums bieži rada bālumu un liek sejas ādai izskatīties vecākai. Tāpēc, izvēloties pārtikas produktus, nepieciešams pievērst uzmanību to uzturvērtībai."

Pārtikas produkti, ko visbiežāk iesaka lietot, lai saglabātu veselīgu ādas izskatu, ir, piemēram, avokado (satur daudz biotīna - tas ir būtisks vitamīns, kas palīdz novērst ādas sausumu), lasis (satur astaksantīnu, karotonoīdu, kas uzlabo ādas elastību), olas (satur biotīnu), valrieksti (bagātīgs omega-3 avots, kas palīdz padarīt ādu gludāku un jauneklīgāku) un pupas (satur kolagēnu un aminoskābes, kas palīdz paātrināt ādas šūnu atjaunošanās procesu).

"Herbalife" interneta aptauja par sieviešu skaistumkopšanas paradumiem Baltijas valstīs tika veikta 2015.gada novembrī. Aptaujā piedalījās vairāk nekā 1500 sievietes (vecumā no 25 – 65 gadiem).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)