Banner 980x90

"Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne" notekūdeņu sistēmas renovācijā ieguldīs 349 700 eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
SIA "Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne" plāno modernizēt ražošanas procesu un renovēt uzņēmuma notekūdeņu sistēmu, projektā ieguldot 349 700 eiro, liecina ieraksts Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kā ziņo aģentūra LETA, Jelgavas novada Glūdas pagasta "Grīvās" plānots veikt gaļas pārstrādes uzņēmuma teritorijas izpēti, izstrādāt tehnoloģisko risinājumu, piegādāt, uzstādīt un pieslēgt notekūdeņu attīrīšanas iekārtu kompleksu. Tāpat plānots izbūvēt jaunu ūdensvadu un kanalizācijas sistēmu, tādējādi samazinot ietekmi uz apkārtējo vidi.

Pieteikumi dalībai iepirkumā jāiesniedz līdz šā gada 18.maijam, savukārt projekta realizācija plānota līdz 2017.gada 30.aprīlim. Projektam iecerēts piesaistīt Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu.

Kā aģentūru LETA informēja projekta vadītāja, SIA "PMFgroup" pārstāve Natālija Ozoliņa, iepirkuma dalībnieku konkursā īpaši tiks vērtēta pieredze rūpnieciski jaudīgo attīrīšanas iekārtu uzstādīšanā.

"Svarīga ir arī pretendentu spēja nodrošināt pieredzējušus speciālistus, kā arī piedāvāt labāko tirgus cenu, ar ko šajā nozīmē tiek traktēts nevis lētākais piedāvājums, bet gan kompleksais tehniskais risinājums, kas aptver visas ar tā realizāciju saistītās darbības, tai skaitā būvniecību, tehnoloģisko risinājumu, piemēroto iekārtu piedāvājumu, garantijas un pēcgarantijas servisa nodrošinājumu," sacīja uzņēmuma pārstāve.

Kā ziņots, "Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne" 2014.gadā strādājis ar 20,98 miljonu eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 22,11 miljoniem iepriekšējā gadā, savukārt peļņa pieaugusi par 20% - no 517 178 eiro 2013.gadā līdz 624 995 eiro pērn, liecina "Firmas.lv" dati. Pagājušā gada finanšu dati vēl nav iesniegti.

Realizēta produkcija 8428 tonnu apjomā, no kā 32% ir svaiga sadalīta gaļa no pašu kautuves, bet 68% ir kūpinājumi, desas un gaļas kulinārija.

"Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne" dibināts 2003.gadā Jelgavas novada Glūdas pagastā ar pamatkapitālu 2,40 miljoni eiro, tas nodarbina 273 darbiniekus.

Uzņēmuma darbības joma ir pilna cikla gaļas pārstrāde, sākot no lieljaudas kautuves līdz gatavās produkcijas piegādei visā Latvijā.

Uzņēmuma īpašnieki ir Aleksis Jankūns un Gunta Jankūna ar attiecīgi 60% un 40% kapitāldaļu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)