Banner 980x90

"Fortum" Zviedrijā iegādājas būvniecībai gatavu 75 megavatu vēja elektrostacijas projektu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

"Fortum" iegādājies 75 megavatu (MW) vēja elektrostacijas projektu no Zviedru vēja elektrostaciju attīstītāja "Arise AB" grupas, pilsētas informācijas portāls Jelgava24.lv uzzināja uzņēmumā.

Solbergas projekts ir saņēmis visas nepieciešamās atļaujas un ir gatavs būvniecības uzsākšanai. Tas atrodas Vesternorlandas apgabalā (Västernorrland County) Zviedrijas ziemeļu daļā, kur ir ļoti labvēlīgi apstākļi vēja enerģijas izmantošanai.

"Arise AB" sniegs projektam būvniecības uzraudzības pakalpojumus. Pirms būvniecības uzsākšanas, "Fortum" vēl pieņems investīciju lēmumu. "Fortum" patur tiesības neatklāt darījuma vērtību.

Projekts atbilst "Fortum" nesen pārstrādātajai stratēģijai, saskaņā ar kuru "Fortum" ir plānojis ievērojami palielināt savu vēja elektrostaciju skaitu, gan iesaistoties dažādos attīstības projektos, piemēram tādos, kā Solbergas projekts, gan arī iegādājoties vēja elektrostacijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)