Banner 980x90

"Fortum" inženieriem un citiem speciālistiem šogad divdesmit četras ēnas

Foto: Facebook.com/ Fortum Latvijā
Foto: Facebook.com/ Fortum Latvijā

Trešdien, 10.februārī, "Fortum" jau sesto reizi piedalās populārajā karjeras izglītības akcijā Ēnu diena, sniedzot skolu jauniešiem iespēju iepazīties ar dažādām profesijām, kuras ir nepieciešamas mūsdienīgā enerģētikas uzņēmumā. Pavisam uzņēmumā ir 24 ēnas.

Ka pilsētas informācijas portāls Jelgava24.lv uzzināja uzņēmumā, jauniešiem ir iespēja ēnot siltumenerģētikas inženieri, projektu inženieri, elektroinženieri, procesu inženieri biomasas koģenerācijas stacijā, integrētās vadības sistēmas vadītāju, biroja vadītāju, personāla vadītāju, sekretāri biomasas koģenerācijas stacijā un biomasas koģenerācijas stacijas operatoru. Jauniešu interese par piedāvātajām ēnu vakancēm bija liela un visiem speciālistiem šodien ir vairāki ēnotāji.

Vislielākā interese bija par elektroinženiera un projektu inženiera darbu, kā arī par biomasas koģenerācijas stacijas operatora darbu. "Fortum" ir centralizētās siltumapgādes sistēmas operators Jelgavā kopš 2008.gada, kur uzņēmums nodrošina siltumapgādi 16 000 mājsaimniecībām, kā arī skolām, bērnudārziem, pašvaldības iestādēm un uzņēmumiem.

2013.gadā "Fortum" Jelgavā atvēra pirmo lielas jaudas biomasas koģenerācijas staciju valstī, kas ir kļuvusi par paraugu vietējo atjaunojamo energoresursu izmantošanā centralizētajā siltumapgādē. Biomasas koģenerācijas stacija ir sekmējusi Zemgales reģiona attīstību, radot darbavietas kvalificētiem un talantīgiem enerģētikas nozares speciālistiem – enerģētikas inženieriem, elektriķiem, ķīmiķiem, automatizācijas, vides un IT speciālistiem.

Šobrīd "Fortum" Latvijā ir darba vieta 78 darbiniekiem, no kuriem 31 darbinieks strādā biomasas koģenerācijas stacijā. Koģenerācijas stacija ir radījusi arī ap 300 netiešām darbavietām kurināmā piegādes ķēdē un citu pakalpojumu sniegšanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)