Banner 980x90

"DNB banka" piešķīrusi finansējumu LPKS "LATRAPS" 77 miljonu eiro apmērā

Foto: Renāte Briede/ LETA
Foto: Renāte Briede/ LETA
Maija sākumā "DNB banka" ir piešķīrusi finansējumu 77 miljonu eiro apmērā lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajai sabiedrībai "LATRAPS", pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja bankā.

Finansējumu "LATRAPS" plāno izmantot apgrozāmo līdzekļu finansēšanai lauksaimniecības sezonas ietvaros un ilgtermiņa investīcijām graudu pirmapstrādes centros.

"Lauksaimniecība un pārtikas ražošana ir viena no "DNB bankas" prioritārajām nozarēm Baltijā, kurā gadu gaitā esam uzkrājuši lielu pieredzi darbā gan ar lielākiem, gan mazākiem nozares klientiem. Esam gandarīti, ka arī klienti to novērtē un mums ir iespēja paplašināt savu sadarbību ar tādu graudkopības nozares līderi Latvijā kā "LATRAPS". Ar šo darījumu mēs apliecinām lauksaimniecības uzņēmumiem "DNB banku" kā profesionālu uz zinošu darījumu partneri," komentē "DNB bankas" viceprezidents un valdes loceklis Lauris Macijevskis.

"Latvijā lauksaimniecības nozare ir tā, kas cauri vēsturiskajai un reizē arī nākotnes perspektīvai nosaka lauksaimniecību kā īpaši nozīmīgu Latvijas ekonomikā.  "LATRAPS" realizē un plāno attīstīt darbību, lai palielinātu pievienotās vērtības sasniegšanu lauksaimniecības nozarē – investējam graudu pirmapstrādes un uzglabāšanas kompleksu attīstībā, izvērtējam un attīstām rentabilitātes paaugstināšanas iespējas pamatprodukcijas iepirkumu un nepieciešamo izejvielu jomā. Tas nepieciešams tieši šobrīd, lai paaugstinātu lauksaimniecības rentabilitāti, radītu iespējas veikt, piemēram, graudu pirmapstrādi un uzglabāšanu laikā, kad Latvijā ir augšupejoša tendence - pieaug graudu ražošana. Veicot efektīvu resursu pārvaldi un vēloties aktīvi izmantot tirgū pieejamos nozares attīstības instrumentus, jau līdz šim esam guvuši sekmīgu pieredzi, izmantojot Latvijā strādājošo banku programmas. Esam gandarīti, ka arī "DNB banka" realizē programmas, lai atbalstītu valstī noteiktās prioritārās nozares," atzīst Edgars Ruža,  "LATRAPS" ģenerāldirektors.

Pastāvēšanas laikā kopš 2000.gada "LATRAPS" no 12 zemnieku kooperatīva ir izaugusi līdz 894 biedriem. "LATRAPS" darbības pamatvirzieni ir graudu un rapšu pirmapstrāde, uzglabāšana, realizācija, lauksaimniecības ražošanas izejvielu tirdzniecība kā arī lauksaimniecības tehnikas tirdzniecība. "LATRAPS" biedru izaudzētais tiek eksportēts gan uz Eiropas, gan arī Āzijas un Āfrikas valstīm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)