Banner 980x90

Protestējot pret centrālās vadības lēmumu, "Saskaņu" pamet 113 Jelgavas nodaļas biedru

Jelgava, 13.nov., LETA. Protestējot pret politiskās spēka centrālās valdes lēmumu, par izstāšanos no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" paziņojuši 113 Jelgavas nodaļas biedri, aģentūru LETA informēja līdzšinējais nodaļas vadītājs, Jelgavas domes deputāts Ivars Jakovels.

Partijas rindu atstāšana ir politisks protests "Saskaņas" valdes lēmumam, saskaņā ar kuru nolemts reorganizēt Jelgavas nodaļu, apvienojot to ar Jelgavas novada nodaļu. Par apvienotās nodaļas vadītāju kļuvusi Saeimas deputāte Zenta Tretjaka.

Abu nodaļu apvienošanu Jakovels sauc par demokrātiski ievēlētas vietējās valdes pilnvaru atcelšanu. Tāpat viņš pauž, ka tādējādi politiskā spēka valde savdabīgi novērtējusi nodaļas aktīvo un rezultatīvo darbu, kā rezultātā trešo sasaukumu pēc kārtas tika nodrošināta otra lielākā deputātu pārstāvniecība Jelgavas pašvaldībā.

Jelgavas domes deputāts uzskata, ka šādu lēmumu centrālā valde pieņēma, jo Jelgavas nodaļa dienu pirms pirmās jaunā sasaukuma Jelgavas domes sēdes no partijas biedru rindām lēma izslēgt domē ievēlēto Sergeju Stoļarovu. Viņš no partijas izslēgts par statūtu pārkāpumiem, biedru kopsapulces lēmumu nepildīšanu un no partijas atsevišķu pēcvēlēšanu sarunu realizēšanu, tādējādi nodarot kaitējumu partijas tēlam un apgrūtinot priekšvēlēšanu programmas īstenošanu, uzsvēra Jakovels.

Taču partijas valde Stoļarovu atjaunoja biedra statusā, un Jelgavas nodaļas biedri uzskata, ka šādi viņi ir sodīti par gatavību uzņemties atbildību un kopīgi ar citiem domē pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem realizēt partijas priekšvēlēšanu programmu.

Paziņojumu parakstījušie uzsver, ka savulaik ir pievienojušies partijai, vadoties pēc "Saskaņas" publiski deklarētiem politiskajiem principiem - demokrātija, tiesiskums un labklājības valsts būvniecība.

"Vēlamies pateikt paldies ikvienam, kurš mūs ir atbalstījis aizvadītajās pašvaldību vēlēšanās. Tieši vēlētāju atbalsts dod mums spēkus turpināt iesāktos darbus jelgavnieku un pilsētas labā. Vienlaikus vēlamies atvainoties, ka šādos apstākļos būs daudz sarežģītāk izpildīt visus priekšvēlēšanu solījumus, bet tieši mūsu sniegtie solījumi un demokrātijas, tiesiskuma un labklājības valsts vērtības, kuras pārstāvam, neļauj mums turpmāk palikt partijā, kas šobrīd ir pazaudējusi savus vērtību orientierus. Tā būtu vienkārša maldināšana," pauda Jakovels.

No "Saskaņas" Jelgavas domē ievēlēti trīs deputāti - Jakovels, Stoļarovs un Andrejs Eihvalds, kurš turpina darboties partijā.

Jau vēstīts, ka "Saskaņa" Jelgavas nodaļas valdes sēdē dienu pirms jaunā sasaukuma domes sēdes pieņemts lēmums no biedru rindām izslēgt jaunievēlēto Jelgavas domes deputātu Stoļarovu.

Stoļarovs izslēgts, jo neesot ievērojis partijas statūtus, tāpat konstatēta arī biedru kopsapulces lēmumu nepildīšana, no partijas atsevišķu pēcvēlēšanu sarunu realizēšana, tādejādi nodarot kaitējumu partijas tēlam un apgrūtinot priekšvēlēšanu programmas īstenošanu.

Lai izvairītos no izslēgšanas, organizācijas interesēs Stoļarovam piedāvāts atteikties no deputāta mandāta un saglabāt partijas biedra statusu, taču šo priekšlikumu deputāts esot noraidījis, apgalvo valdē. Tāpēc nodaļas valde lēmusi par izslēgšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)