Banner 980x90

Privātmāju īpašniekiem Jelgavā pieejama papīra, plastmasas un metāla iepakojuma izvešana bez maksas

Jelgava, 14.sept., LETA. SIA "Jelgavas komunālie pakalpojumi" privātmāju iedzīvotājiem un nelieliem uzņēmumiem piedāvā jaunu bezmaksas pakalpojumu - konteineru izlietotā papīra, plastmasas un metāla iepakojuma uzkrāšanai -, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pašvaldībā.

Privātmāju īpašniekiem un mazajiem uzņēmumiem jau divus gadus tiek nodrošināti bezmaksas stikla šķirošanas konteineri un to izvešana, kas, kā skaidroja komunālajā uzņēmumā, ir pieprasīts pakalpojums. Tagad uzņēmums piedāvā arī speciālu konteineru papīra, plastmasas un metāla iepakojuma savākšanai.

Šādu konteineru ieviešana ļaus samazināt mājsaimniecības ikmēneša izdevumus, samazinot radīto nešķiroto atkritumu daudzumu, uzsvēra uzņēmumā. Daļa privātmāju iedzīvotāju jau šķiro papīru un plastmasu, un paši nogādā to kādā no trim dalīto atkritumu savākšanas punktiem pilsētā, taču līdz ar jaunā pakalpojuma ieviešanu šķirot kļūs vēl ērtāk.

Pašlaik tiek slēgti līgumi ar klientiem, kuri vēlas izmantot šo iespēju un plānot šķiroto atkritumu konteineru izvešanas grafiku. "Jelgavas komunālie pakalpojumi" novērojuši, ka interese par šo pakalpojumu ir ievērojami lielāka nekā sākotnēji par stikla šķirošanas konteineriem, jo papīra un plastmasas iepakojums rada lielāko atkritumu apjomu sadzīves atkritumu konteinerā, tādējādi radot papildu izmaksas. Lai spētu nodrošināt pakalpojumu, uzņēmums iegādājies arī jaunu atkritumu savākšanas automašīnu.

Klienti, kurus pakalpojums ieinteresējis, aicināti vērsties "Jelgavas komunālajos pakalpojumos", lai vienotos par dzeltena 240 litru ietilpības konteinera izsniegšanu un izvešanas biežumu. Dzeltenajā konteinerā drīkst mest papīru, tostarp kartonu, makulatūru, PET dzērienu pudeles, auto logu tīrīšanas un citu sadzīves ķīmijas šķidrumu kanniņas, plastmasas plēvi, maisiņus, metāla konservu kārbas, vāciņus, alumīnija dzērienu bundžas un citus metāla atkritumus. Aizliegts izmest vienreizējās lietošanas traukus, krējuma, jogurta, margarīna un tamlīdzīgu ēdienu trauciņus, eļļas pudeles, čipsu pakas, putuplastu un tetrapakas. Konteinerā ievietotajiem atkritumiem jābūt tīriem, bez iepriekšējā pildījuma atliekām un pēc iespējas saplacinātiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)