Banner 980x90

Pret "Ziedkalnes" vadītāju Petuhovu sākta disciplinārlieta

Jelgava, 20.febr., LETA. Pret valsts sociālās aprūpes centra (SAC) "Zemgale" filiāles "Ziedkalne" vadītāju Aiju Petuhovu sākta disciplinārlieta, kas saistīta ar nodarījumiem kādam klientam, noskaidroja aģentūra LETA.

"Zemgales" direktors Ilgonis Leišavnieks aģentūrai LETA nenoliedza, ka disciplinārlieta ir sākta. Sīkāk notikušo viņš nekomentēja, jo tā esot ierobežotas pieejamības informācija, taču skaidroja, ka pērn maijā policijā ir ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 16.nodaļas - "Noziedzīgi nodarījumi pret tikumību un dzimumneaizskaramību". Nodaļa paredz sodus tostarp par izvarošanu, pavešanu netiklībā, seksuālu vardarbību.

Petuhova nav vienīgā "Ziedkalnē", kuras rīcība un atbilstība amatam saistībā ar notikušo tiek vērtēta.

Tiesībsargājošo iestāžu uzmanība "Ziedkalnei" pievērsta ilgākā laika posmā, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Vēl februāra sākumā Zemgales apgabaltiesa, apelācijas kārtībā izskatot "Ziedkalnes" bijušā direktora Andreja Nīmaņa lietu par dzimumtieksmes vardarbīgu apmierināšanu, apsūdzētajam noteikusi stingrāku sodu.

Pirmās instances tiesas spriedums, ar kuru Nīmanim noteikts cietumsods uz sešiem mēnešiem un vienu dienu, atcelts daļā un šajā daļā taisīts jauns spriedums, ar kuru Nīmanis atzīts par vainīgu un sodīts ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu un diviem mēnešiem. Tiesa arī noteikusi, ka soda izciešanas termiņā ieskaitāms apcietinājumā pavadītais laiks no 2009.gada 15.jūnija līdz 16.decembrim.

Bet 17.aprīlī plkst.10 Jelgavas tiesa turpinās skatīt lietu pret Valsts policijas darbiniekiem Sandi Blūmu un Jāni Pranku, kuri tiek vainoti dienesta pilnvaru pārsniegšanā pret "Ziedkalnes" klientu.

Pret Pranku un Blūmu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 317.panta pirmās daļas - par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, kas acīmredzami pārsniedz valsts amatpersonai ar likumu vai uzliktu uzdevumu piešķirto tiesību un pilnvaru robežas, ja šīs darbības radījušas būtisku kaitējumu valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm. Par šādu pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Savukārt 26.aprīlī plkst.10 Jelgavas tiesa turpinās iztiesāt lietu par seksuālo vardarbību SAC. Apsūdzētajam apsūdzība tiek celta par izvarošanu, kā arī par seksuālo vardarbību, ja tā izdarīta pret cietušā gribu vai, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli. Par pirmo noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no četriem līdz desmit gadiem, bet par otro - ar cietumsodu līdz septiņiem gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)