Banner 980x90

Plūdu risku samazināšanai atjaunos polderu sūkņu stacijas un aizsargdambi Aucē, Vārpā un Ruduļos

Rīga, 6.sept., LETA. SIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" (ZMNĪ) Jelgavas novada Līvbērzes pagastā plūdu risku samazināšanas nolūkā lauku teritorijās plāno pārbūvēt Auces un Vārpas poldera sūkņu stacijas, kā arī atjaunot Ruduļa poldera aizsargdambi D-1, aģentūra LETA uzzināja Zemkopības ministrijā (ZM).

Projekti tiks īstenoti Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.-2020. gada plānošanas periodā specifiskā atbalsta mērķa "Samazināt plūdu riskus lauku teritorijās" ietvaros.

Projekti tiks realizēti par ES Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem. Auces poldera sūkņu stacijas pārbūves kopējais plānotais finansējums ir 0,7 miljoni eiro, Vārpas poldera sūkņu stacijas pārbūves kopējais plānotais finansējums ir 0,85 miljoni eiro un Ruduļa poldera aizsargdambja D-1 atjaunošanas kopējais plānotais finansējums ir 0,68 miljoni eiro.

Šā atbalsta mērķis ir samazināt plūdu apdraudējumu valstij piederošo hidrobūvju aizsargātās un regulēto potomālo upju piegulošās platībās, tādējādi veicinot uzņēmējdarbības attīstību, uzlabojot iedzīvotāju dzīves kvalitāti, kā arī palielinot dabas teritoriju vērtību, pievilcīgumu un produktīvu izmantošanu Latvijas lauku teritorijā.

Jau ziņots, ka valdība nolēmusi 29 novados Latgalē, daļā Vidzemes un Zemgales izsludināt ārkārtas stāvokli lauksaimniecības sektorā, tostarp Aglonas, Aknīstes, Baltinavas, Balvu, Ciblas, Dagdas, Daugavpils, Ilūkstes, Kārsavas, Krāslavas, Līvānu, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Salas, Vārkavas, Viļakas, Viļānu, Zilupes, Alūksnes, Jēkabpils, Madonas, Lubānas, Gulbenes, Cesvaines Varakļānu un Krustpils novados. Ārkārtējā situācija šajos novados izsludināta no šā gada 29. augusta līdz 30. novembrim. Kā atbildīgā institūcija par darbību koordināciju ārkārtējās situācijas laikā noteikta ZM.

Tāpat ziņots, ka valsts nozīmes meliorācijas sistēmām plūdos nodarīti postījumi kopumā trīspadsmit novados - Līvānu novadā cietis Ošas 1. poldera aizsargdambis D-1 un bojāta 31 valsts nozīmes ūdensnoteka, kā arī izskalotas vairāk nekā 30 caurtekas, bojāti nogāžu stiprinājumi, iztekas, gultnē izveidojušies sanesumi un piesērējums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)