Banner 980x90

Pirms trīs ielu rekonstrukcijas Jelgavā aicina uz sabiedrisko apspriešanu par 105 koku nociršanu

Jelgava, 8.marts, LETA. Jelgavā ir sākta būvprojektu izstrāde Garozas, Prohorova un Neretas ielas pārbūvei, un iedzīvotāji aicināti piedalīties sabiedriskajā apspriešanā par 105 koku nociršanu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Projekta gaitā trīs ielās pilnībā tiks atjaunota novecojusī infrastruktūra, pārbūvējot un paplašinot braukšanas joslas, kā arī izbūvējot autobusu pieturas, apgaismojumu, inženiertīklus, apvienoto gājēju un velosipēdistu ceļu.

Būvprojekta realizācijas gaitā ielu sarkano līniju robežās, kur tiks izbūvētas jaunās komunikācijas, paredzēta 105 koku izciršana, tajā skaitā 54 vērtīgu koku, 18 mazvērtīgu un 33 nevērtīgu koku. Savukārt ielu sarkanajās līnijās saglabājami 233 koki. Likvidēto koku vietā pēc ielu rekonstrukcijas paredzēts iestādīt apmēram 80 jaunus kokus, veidojot ielās vienotu ainavisku stilu.

Sabiedriskā apspriešana notiks līdz 22.martam, un tajā aicināts iesaistīties ikviens iedzīvotājs. Ar koku ciršanas ieceres materiāliem publiskās apspriešanas laikā var iepazīties Jelgavas pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā un būvvaldē, kā arī pašvaldības mājaslapā.

Pēc publiskās apspriešanas rezultātu apkopošanas ziņojums par publiskās apspriešanas rezultātiem tiks izskatīts būvvaldē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)