Banner 980x90

Pirms komunistiskā genocīda upuru atceres pasākuma Jelgavā atjauno piemiņas vietu

Jelgava, 23.marts, LETA. Šonedēļ, pirms komunistiskā genocīda upuru piemiņas brīža, Svētbirzē Jelgavā tiek atjaunota piemiņas vieta "Ciešanu ceļš", aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pašvaldības iestādē "Pilsētsaimniecība".

Piemiņas vietā tiek atjaunoti granīta gulšņu burti. Sākumā akmens virsma tiek mazgāta ar augstspiediena strūklu, žāvēta, pēc tam uz sausas virsmas tiek uzklāts balts krāsojums, kas izceļ gravējumu.

Tāpat Svētbirzē pēc ziemas sezonas turpinās teritorijas uzkopšanas darbi - atlikušo lapu savākšana un izvešana. Darbus plānots pabeigt līdz 24.martam.

Savukārt 25.martā plkst.11 Svētbirzī notiks atceres brīdis. Piemiņas pasākumā ikviens aicināts atcerēties 1949.gada deportācijas un, pieminot komunistiskā genocīda upurus, nolikt ziedus uz memoriālās sienas "Ciešanu ceļš" un piemiņas akmens, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pašvaldībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)