Banner 980x90

Pirmo reizi Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornis piedalīsies Baznīcu naktī

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Piektdien, 10.jūnijā, visā Latvijā norisināsies kultūras notikums "Baznīcu nakts", kurā pirmo reizi piedalīsies arī Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornis, pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā.

Torņa pagalmā būs apskatāma fotogrāfiju izstāde "Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas stāsts", bet gida stāstījumā varēs iepazīt kādreiz greznās baznīcas vēsturi.

10.jūnija vakarā plkst.18.00 Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa pulksteņa melodija kopā ar citu Jelgavas dievnamu zvanu skaņām ieskandinās kultūras notikumu "Baznīcu nakts". No plkst.18.00 līdz plkst.22.00 torņa pagalmā būs apskatāma fotogrāfiju izstāde "Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas stāsts", kurā unikālos fotoattēlos, kas uzņemti 20.gadsimta sākumā, varēs iepazīt kādreiz greznās baznīcas vēsturi.

Plkst.19.20, plkst.20.00 un plkst.21.00 gides Inas Jurģes pavadībā apmeklētāji torņa pagalmā varēs klausīties stāstus par Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcu un uzzināt, kur baznīcā atradās altāris, kancele, ērģeles, kas atradās zem baznīcas grīdas un kādēļ šodien baznīcas vairs nav. Jelgavniekiem un pilsētas viesiem šī būs iespēja papildināt savas zināšanas un uzzināt kādu jaunu, interesantu faktu par Jelgavas vēsturi.

Aktivitātes norisināsies Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā, Akadēmijas ielā 1, bez maksas. "Baznīcu nakts" dalībnieki līdz plkst.22.00, iegādājoties ieejas biļeti, varēs apskatīt pilsētas panorāmu no torņa skatu laukuma. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)