Banner 980x90

Pirmā diennakts kopš "Maidana cilvēki" atklāšanas pagājusi bez starpgadījumiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Jelgava24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Jelgava24.lv

Jelgavā pirmā diennakts kopš Sergeja Meļņikova ceļojošās izstādes "Maidana cilvēki" atklāšanas pagājusi bez starpgadījumiem, aģentūrai LETA sacīja Jelgavas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Reksce.

Sabiedrisko kārtību un drošību izstādes vietā uzrauga Jelgavas pašvaldības policija sadarbībā ar Valsts policiju.

Jau ziņots, ka Ukrainas vēstnieks Latvijā Jevgenijs Perebijnis 23.oktobrī Jelgavā, Hercoga Jēkaba laukumā, atklāja Sergeja Meļņikova ceļojošo izstādi "Maidana cilvēki".

Izstāde Hercoga Jēkaba laukumā būs apskatāma līdz svētdienai, 25.oktobrim, un tajā būs iespējams apskatīt 100 Sergeja Meļņikova darbus, kas fotografēti Ukrainas galvaspilsētā tā dēvētās Pašcieņas revolūcijas jeb Eiromaidana laikā, atgādinot par protesta akcijām, kas norisinājās 2013.gada nogalē un 2014.gada sākumā Kijevas galvenajā laukumā, pulcējot vairākus tūkstošus ukraiņu vienotās demonstrācijās pret toreiz pieņemtajiem valdības lēmumiem.

Rīgā izstāde "Maidana cilvēki" piedzīvoja vairākkārtējus vandaļu uzbrukumus, līdz naktī uz 11.oktobri tā tika nopostīta pilnībā.

Izstādes organizatori plāno celt civilprasības pret visiem izstādes postītājiem, pret kuriem ierosināts kriminālprocess, pieprasot kompensēt zaudējumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)