Banner 980x90

Pils salā Jelgavā sākta skatu torņa izbūve

Jelgava, 12.janv., LETA. Pils salā Jelgavā sākusies skatu torņa pamatu izbūve, un darbi turpināsies vēl apmēram divas nedēļas, bet pēc mēneša jau varētu sākties skatu torņa montāža, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pašvaldībā.

Pils salā plānots uzbūvēt aptuveni 20 metru augstu koka skatu torni, no kura varēs vērot ne tikai savvaļas zirgus, bet arī pilsētas panorāmu. Līdzās skatu tornim tiks ierīkota arī atpūtas vieta ar velonovietni un informatīvu stendu.

Šobrīd skatu torņa pamatu izveidē notiek rakšanas darbi, kam sekos pāļu dzīšana, stiegrošana un betonēšana. Savukārt skatu torņa montēšana Pils salā varētu sākties apmēram pēc mēneša. Ir pasūtītas tornim nepieciešamās koka konstrukcijas, kas tiek gatavotas Latvijā. Torņa montāžas darbus plānots veikt uz vietas Pils salā.

Pārējos teritorijas labiekārtošanas darbus - gabionu izbūvi, kas sargās no plūdu draudiem, veselības takas izveidi un marķēšanu, centrālās takas izveidi, vārtu un žoga uzstādīšanu - plānots pabeigt martā, jo Pils salas ziemeļu daļā putnu ligzdošanas laikā no 1.aprīļa līdz 30.jūnijam ir sezonas liegums, šajā periodā teritorijā atrasties aizliegts.

Pārmaiņas Pils sala piedzīvo, pašvaldībai realizējot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētu projektu "Pils salas infrastruktūras attīstība tūrisma un veselības aktivitāšu veicināšanai Jelgavā". Iepirkumā par skatu torņa izbūvi un teritorijas labiekārtošanu uzvarēja SIA "Smart Energy", kuras piedāvātā līgumcena bija 143 822 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Būvuzraudzību objektā veic SIA "Latvijas būvuzraugs" par 4791 eiro ar PVN.

Turpinot Pils salas labiekārtošanu, pašvaldība šogad plāno sākt ūdens tūrisma un sporta bāzes projektēšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)