Piena, maizes un medus svētku ietvaros norisināsies biezpiena un maizes gardumu konkurss
Kā pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja Jelgavas pilsētas pašvaldībā, uzdevums ir pagatavot biezpiena un maizes gardumu, kas var būt gan salds, gan sāļš un kura svars ir 4 kilogrami, kā arī sastāvā obligāti jābūt izmantotam biezpienam un maizei, pārējie produkti – pēc izvēles.
Piedalīties konkursā aicināts jebkurš, kas vēlas parādīt savu prasmi biezpiena un maizes gardumu gatavošanā. Pieteikšanās līdz 20.augustam, rakstot brīvā formā uz e-pastu: sieraklubs@inbox.lv.
Konkursa mērķis ir popularizēt Latvijā ražotā biezpiena un maizes izmantošanu konditorejas un kulinārijas izstrādājumu gatavošanā, izstrādāt jaunas vai uzlabot esošās biezpiena un maizes svētku gardumu receptes (tortes, ruletes, cepumi, sacepumi u.c.).
Konkursu rīko biedrība "Siera klubs" un "Latvijas Maiznieku biedrība" sadarbībā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi "Kultūra", kā arī ar Latvijas piena pārstrādes un maizes ražošanas uzņēmumiem.
Sīkāku informāciju par pieteikšanos un konkuru lasīt konkursa nolikumā.