Banner 980x90

Piektdien Jelgavā notiks projekta "Sporto visa klase" fināls

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA
Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC), Jelgavā, 20.maijā plkst.11 norisināsies Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā projekta "Sporto visa klase" finālsacensības, aģentūru LETA informēja LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

"Sporto visa klase" iesaistījās 49 3. un 4.klases no visas Latvijas, kopumā pulcējot 1186 bērnus.

"Projekts paredz iesaistītajiem skolēniem katru nedēļu nodrošināt kvalitatīvu un metodiski atbilstošu trīs fakultatīvo sporta nodarbību sarīkošanu papildus tām divām sporta stundām, kas ir paredzētas obligātajā izglītības programmā. Viena papildu nodarbība ir peldēšanā, otra ir sporta spēles un aktivitātes svaigā gaisā, savukārt trešā nodarbība ir vispārējā fiziskā sagatavotība un vingrošana," projekta būtību apraksta Mālmeisters.

Projekta gaitā tika rīkotas draudzības sacensības, vērtētas skolēnu sekmes, noskaidrojot sešas labākās klases, kuras piektdien, 20.maijā, Jelgavā sacentīsies finālsacensībās. Sacensībā piedalīsies Daugavpils 3.vidusskolas 3.a klase, Krimuldas vidusskola 3.klase, Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas 3.a klase, Ķekavas vidusskolas 3.b klase, Jūrmalas sākumskolas "Taurenītis" 3.klase un Ādažu vidusskolas 3.g klase.

Sacensības ZOC sāksies plkst.11, bet noslēgsies plkst.15 ar grupas "Musiqq" koncertu.

Projekta "Sporto visa klase" mērķi un uzdevumi ir uzlabot skolēnu vispārējo fizisko sagatavotību un stāju, kā arī nodrošināt nepieciešamās fiziskās slodzes apjomu, iegūt objektīvus datus par iesaistīto skolnieku fizisko attīstību un veselību nolūkā izdarīt secinājumus par projekta lietderību, kā arī noskaidrot iesaistīto pašvaldību, sporta pedagogu, bērnu un viņu vecāku viedokli par projektu un tā norises veidu un formu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)