Banner 980x90

Pētījums: Viena trešdaļa Latvijas iedzīvotāju par kvalitatīvu uzskata svaigi grauzdētu kafiju

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Vērtējot dažādu kafijas veidu kvalitāti, 34% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka tieši svaigi grauzdēta kafija ir kvalitatīva kafija, noskaidrots AS "Virši-A" veiktajā pētījumā par Latvijas iedzīvotāju kafijas dzeršanas paradumiem. 

47% respondentu norādījuši, ka veikalā pirktā maltā kafija ir kvalitatīva, savukārt attiecībā uz šķīstošo kafiju, 29% respondentu uzskata, ka tā esot ķīmija. Tikmēr 20% aptaujāto iedzīvotāju uzsvēruši, ka kafija ir un paliek kafija, tāpēc ir vienalga, kādu kafiju baudīt.

Pētījuma rezultāti liecina, ka Latvijā joprojām iecienītākie kafijas veidi ir melna kafija (49%) vai kafija ar pienu (35%). Tikai neliela daļa biežāk izvēlas baudīt tādus kafijas dzērienus kā Caffe Latte (7%), Cappuccino (5%) vai Espresso (4%).

Šķīstošā kafija kļuvusi vecmodīga, priekšroku dodam pašu maltai kafijai Izvērtējot uzskatus par kafijas lietošanu un kvalitāti, lielākā daļa jeb 86% respondentu norādījuši, ka pievērš uzmanību maltas kafijas kvalitātei, kuru iegādājas veikalā. Aptuveni viena trešdaļa jeb 31% aptaujāto respondentu norādīja, ka dzer pupiņu kafiju, kuru paši samaļ kafijas dzirnaviņās, savukārt 26% uzsvēruši, ka nedzer šķīstošo kafiju, jo tas ir vecmodīgi.

Ārpus mājām kafiju visbiežāk pērkam degvielas uzpildes stacijās 79% Latvijas iedzīvotāju visbiežāk izvēlas dzert kafiju mājās, savukārt 60% izvēlas to baudīt savā darbavietā. Ja kafija netiek baudīta mājās vai darbā, visbiežāk Latvijas iedzīvotāji izvēlas iegādāties kafiju degvielas uzpildes stacijā (24%), kafejnīcā vai restorānā (13%), vai kioskos (12%). Noskaidrojot kafijas dzeršanas paradumus, atrodoties ceļā, 22% norādījuši, ka nav nekas labāks par kafiju un smalkmaizīti, kas iegādāta degvielas uzpildes stacijās, savukārt 16% respondentu atzinuši, ka nevar iedomāties braukšanu automašīnā bez kafijas dzeršanas.

Tāpat 36% respondentu atzinuši, ka priecātos, ja degvielas uzpildes stacijās varētu iegādāties svaigi grauzdētu kafiju.

Degvielas tirgotājs AS "Virši-A" sadarbībā ar interneta pētījumu paneli "Solid Data" 2016.gada janvārī veikusi Latvijas iedzīvotāju aptauju par kafijas dzeršanas paradumiem. Pētījumā piedalījās 505 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 69 gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)