Banner 980x90

"PET Baltija" apgrozījums pērn - 18,5 miljoni eiro

Izlietoto polietilēnteraftalāta (PET) pudeļu pārstrādes rūpnīcas AS "PET Baltija" apgrozījums pērn bijis aptuveni 18,5 miljoni eiro un tas saglabājies aptuveni tāds pats kā 2013.gadā, informēja "PET Baltijas" direktors Kaspars Fogelmanis.

Savukārt to, vai un kāda pērn bijusi peļņa, pagaidām vēl nevar pateikt, jo vēl nav pieejami uzņēmuma auditētie rezultāti.

Patlaban "PET Baltija" strādā nepārtrauktā režīmā - gada pārstrādes jauda ir aptuveni 26 600 tonnu PET pudeļu gadā. Gatavā produkcija - PET pārslas - 100% apmērā tiek eksportēta uz vairāk nekā desmit valstīm. Uzņēmuma tirgus daļa Eiropā veido aptuveni 1,5%.

Lielākie eksporta tirgi ir Lietuva (21%), Dānija (17%), Luksemburga (16%), Polija (14%) un Somija (13%).

Fogelmanis sacīja, ka blakus "PET Baltijas" izvietotā "Eko PET" PET pārslu kristalizācijas un granulēšanas rūpnīca patlaban zemo naftas cenu dēļ nestrādā nepārtrauktā režīmā un tiek iedarbināta tikai tad, kad ir kāds pasūtījums.

"Pie tik zemām naftas cenām PET pudeļu un citu izstrādājumu ražotājiem daudz izdevīgāk savu produkciju izgatavot no pirmizejvielas - naftas, nevis no pārstrādātajām otrreizējām izejvielām - PET granulām," skaidroja Fogelmanis.

Līdz ar to uzņēmumam eksporta apjomi ir augoši, taču apgrozījums ir stabils un nepalielinās.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "PET Baltijas" apgrozījums 2013.gadā bija 18,57 miljoni eiro, kas ir par 2% mazāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 19,05 miljoni eiro. Tikmēr uzņēmuma peļņa 2013.gadā bija 262 775 eiro, kas ir par teju 80% mazāk nekā 2012.gadā, kad peļņa bija 1,23 miljoni eiro.

AS "PET Baltija" dibināta 2003.gada 2.janvārī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 219 680 eiro. "PET Baltija" iekļauta "Eco Baltia", kas ir lielākā vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupa Baltijā.

"PET Baltija" ir viens no "Eco Baltia grupas" otrreizējo izejvielu ražošanas uzņēmumiem, starp kuriem ir arī SIA "Nordic Plast" un SIA "Eko Pet".

"Eco Baltia grupā" iekļauti vides apsaimniekošanas uzņēmumi "Eco Baltia vide", "Eko Kurzeme", "Jumis", "Tehhe", pārstrādes rūpnīcas "Pet Baltija", "Eko Pet" un "Nordic Plast", ražotāju atbildības sistēmas operators "Latvijas Zaļais punkts", kā arī otrreizējo izejvielu tirdzniecības un apstrādes uzņēmums "Eko Reverss".

"Eco Baltia grupas" apgrozījums 2014.gadā bija aptuveni 54,7 miljoni eiro. Pagājušajā gadā grupas uzņēmumi valstij nodokļos nomaksāja 5,16 miljonus eiro. Pērn grupas uzņēmumos strādāja 600 darbinieki.

Latvijā un ārvalstīs grupas uzņēmumi apkalpo vairāk nekā 45 000 klientu.

SIA "Eco Baltia grupa" dibināta 2011.gada 8.jūlijā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 228 eiro. "Eco Baltia grupa" pilnībā pieder AS "Eco Baltia", kas ir dibināta 2011.gada 11.augustā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 31 907 900 eiro.

"Eco Baltia" ir lielākā vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupa Baltijā, kas nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu no atkritumu savākšanas un šķirošanas līdz otrreizējai izejvielu loģistikai, vairumtirdzniecībai un pārstrādei. Grupa apvieno kopumā deviņus atkritumu apsaimniekošanas, otrreizējo izejvielu savākšanas un izlietotā iepakojuma pārstrādes uzņēmumus un nodrošina visu atkritumu apsaimniekošanas ciklu no savākšanas līdz pārstrādei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)