Banner 980x90

Pēc prokurora lūguma lietu par meitenes notriekšanu Līvbērzē pārceļ uz aprīli

Jelgava, 23.marts, LETA. Pēc prokurora lūguma, krimināllietu, kurā Jelgavas novada sporta centra vadītājs Vladislavs Beitāns apsūdzēts par satiksmes noteikumu pārkāpšanu, kas izraisīja cilvēka nāvi, proti, par meitenītes nāvējošu notriekšanu Līvbērzē, tiesa turpinās skatīt aprīli, aģentūru LETA informēja Jelgavas tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone.

Krimināllietas iztiesāšana atlikta uz 21.aprīļa plkst.10.

Jau vēstīts, ka 2012.gada 24.janvārī plkst.15.17 autoceļa P98 Jelgava-Tukums 7.kilometrā Līvbērzes pagastā 1961.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "KIA Sportage", notrieca 2005.gadā dzimušu meiteni, kura no gūtajām traumām notikuma vietā nomira.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa aģentūru LETA sākotnēji informēja, ka, pēc policijas noskaidrotās informācijas, meitene izkāpa no autobusa un, apejot to no aizmugures, nepārliecinājās par satiksmes drošību, izskrēja uz brauktuves tuvu braucošās automašīnas priekšā, kas meiteni nāvējoši savainoja, un viņa nomira negadījuma vietā.

Negadījumā iesaistītā "KIA Sportage", kas nāvējoši traumējusi meitenīti no Līvbērzes, bija Jelgavas novada domes automašīna.

Jelgavas prokuratūras virsprokurore Vida Kravcova aģentūru LETA informēja, ka saistībā ar šo satiksmes negadījumu policijas izmeklēšanā konstatēts pārkāpums šofera rīcībā, tāpēc prokuratūra Beitānam cēlusi apsūdzību pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas - par satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Lietā kā cietušais ir bojāgājušās meitenītes tēvs, kurš apsūdzēto Beitānu uzskata par vainīgu, jo, viņaprāt, šoferis neesot darījis visu iespējamo, lai novērstu traģēdiju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)