Banner 980x90

Pēc nedēļas pasākumā "Uzņēmējs nākotnei" LLU godinās savus sadarbības partnerus

Jelgava, 16.febr., LETA. 23.februārī plkst.17 Valdekas pilī Jelgavā tiks piešķirtas Gada balvas konkursa "Uzņēmējs nākotnei" laureātiem, Latvijas Lauksaimniecības universitātei (LLU) godinot savus savdabības partnerus, aģentūru LETA informēja augstskolas Komunikācijas un mārketinga centra vadītāja Lāsma Līcīte.

Gada balvas "Uzņēmējs nākotnei" mērķis ir izcelt iedvesmojošus piemērus uzņēmējdarbībā, kas ir izcils paraugs sadarbībai ar LLU zinātniekiem, kopīgi radot izcilību pētniecībā un studijās, veicinot attīstību un inovāciju pārnesi uz ražošanu, tā uzlabojot Latvijas konkurētspēju un nodrošinot gudru, ilgtspējīgu un integrējošu izaugsmi.

Nominācijām uzņēmējus par 2017.gadā paveikto izvirzīja LLU rektore, struktūrvienības, zinātniskie institūti un institūcijas. Savukārt lēmumu par balvas un goda rakstu piešķiršanu pieņēma universitātē izveidota komisija, izvērtējot katra pretendenta ieguldījumu.

Nominācijai "Gada ieguldījumam biozinātnēs" izvirzīti trīs uzņēmumi.

Proti, AS "Latvijas Valsts meži" ir viens no ilggadīgiem, uzticamiem universitātes sadarbības partneriem. Ik gadu uzņēmums nodrošina studentiem prakses vietas, izsludina stipendiju konkursu ar meža apsaimniekošanu saistītās jomās, kā arī atbalsta vairākus zinātniski pētnieciskos projektus. Ar uzņēmuma finansiālu atbalstu ir sagatavotas un izdotas septiņas mācību grāmatas, kas izmantojamas ne vien studiju darbam, bet arī kā rokasgrāmatas meža nozarē strādājošajiem.

Savukārt "BASF Agro Latvija" vairāk nekā desmit gadus sadarbojas ar Lauksaimniecības fakultāti un LLU mācību saimniecībām. Uzņēmums katru gadu atbalsta semināra "Ražas svētki Vecaucē" organizēšanu un rakstu krājuma izdošanu. Mācību un pētījumus saimniecībā "Pēterlauki" uzņēmums regulāri pasūta lauka izmēģinājumus, uz kuru bāzes studenti izstrādā savus studiju noslēguma darbus. Gandrīz katru gadu kāds students dodas uz uzņēmumu praksē un vēlāk arī kļūst par vienu no "BASF Agro Latvija" komandas.

Nominācijai izvirzīta arī SIA "Daile Agro", kas Veterinārmedicīnas fakultātes studentiem ir uzticējusi savu lielāko vērtību - ganāmpulku. Uzņēmums vairākus gadus bez atlīdzības ir nodrošinājis pieeju savam ganāmpulkam zinātnisko pētījumu veikšanai, kā arī studentu praktiskajām apmācībām dažādu studiju kursu laikā.

Savukārt nominācijai "Gada ieguldījumus inženierzinātnēs" izvirzītā SIA "Astarte-Nafta", kas divus gadus ir atbalstījis jauno inženieru dalību starptautiskās pneimobiļu sacensībās Ungārijā, kur jaunieši startēja ar pašbūvētu nākotnes automobili, ko uz priekšu virza saspiests gaiss.

Savukārt SIA "TestDevLab" kopš 2016.gada aktīvi sadarbojas ar LLU Informācijas tehnoloģiju fakultāti (ITF), piedāvājot studentiem prakses vietas, organizējot vieslekcijas un atbalstot ITF dienu organizēšanā. Sadarbībā ar uzņēmumu fakultātē uzstādīta mobilo ierīču uzlādes stacija, kas publiski pieejama visiem studentiem, bet pagājušā gadā ITF dienās studenti atzina kompāniju par labāko fakultātes sadarbības partneri.

Tāpat nominācijai izvirzīta SIA "Maiznīca Flora", kas studentiem nodrošina prakses vietas, ar uzņēmuma atbalstu ir izstrādāts maģistra darbs pārtikas zinātnē par paātrinātas metodes izmantošanu auzu cepumu derīguma termiņa noteikšanai, kā arī noris sadarbība jaunu produktu izstrādē un garāka derīguma termiņa nodrošināšanā.

Savukārt "Ainavu darbnīca ALPS" ir iesaistījusies jauno ainavu arhitektu zinātnisko darbu recenzēšanā, kā arī nodrošinājusi studiju prakses topošajiem speciālistiem.

Nominācijai "Gada ieguldījumus sociālajās zinātnēs" izvirzīta biedrība "Ūdenszīmes". 2017.gadā Kaldabruņā organizēta vasaras skola, kurā piedalījās ekonomikas, socioloģijas un vadībzinātņu studenti kopā ar mācībspēkiem, praktizējot dažādu sociālo izpētes metožu pielietojumu, veidojot Kaldabruņas attīstības vīziju, un ar to iepazīstināja vietējos iedzīvotājus, kā arī palīdzēja tapt siena skulptūru parkam.

Pasākumā tiks godināti visi nominanti, pateicoties par viņu ieguldījumu LLU attīstībā un pievienotās vērtības radīšanu universitātei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)