Banner 980x90

Pēc būtības izskatīts VUGD un namu apsaimniekotāja strīds par pārvietošanos pa zālienu glābšanas darbu laikā

Jelgava, 8.febr., LETA. Administratīvā apgabaltiesa pēc būtības izskatījusi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) un SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" (JNĪP) strīdu par pārvietošanos pa zālienu glābšanas darbu laikā Jelgavā, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Elīna Kalniņa.

Izskatot JNĪP un VUGD apelācijas sūdzības par Administratīvās rajona tiesas 2017.gada 24.augusta spriedumu, apgabaltiesā ar rezolūciju noteikts, ka administratīvās lietas izskatīšana pēc būtības tiek pabeigta.

Spriedums lietā tiks sastādīts 28.februārī.

Jau vēstīts, ka gan VUGD, gan JNĪP pārsūdzēja Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu nama spriedumu, ar kuru par prettiesisku atzīta dienesta faktiskā rīcība, glābšanas darbu laikā ar specializēto transportlīdzekli pārvietojoties pa zaļo zonu pie mājas Jelgavā.

Tiesa atzinusi, ka, veicot glābšanas darbus Asteru ielā 16, Jelgavā, nepastāvēja tiesību normās noteiktie priekšnosacījumi, pamatojoties uz kuriem VUGD amatpersonas bija tiesiskas pārvietoties pa zaļo zonu pie daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, tajā skaitā pa betona plāksnēm izlikto gājējiem paredzēto celiņu, liecina anonimizēts tiesas spriedums. Glābšanas darbi pie mājas norisinājušies 2016.gada 25.aprīlī, kad VUGD bija jānodrošina mediķiem iespēja iekļūt kādā no nama dzīvokļiem.

Tāpat ziņots, ka tiesnesis Aldis Vīksne lēmis daļēji apmierināt JNĪP pieteikumu pret VUGD, atzīstot par prettiesisku dienesta faktisko rīcību, glābšanas darbu laikā pārvietojoties ar specializēto transportlīdzekli pa zaļo zonu pie mājas Asteru ielā 16, Jelgavā, tajā skaitā pa betona plāksnēm izlikto gājējiem paredzēto celiņu.

Tiesa lēma neapmierināt JNĪP pieteikumu daļā par 629 eiro zaudējumu atlīdzināšanu par sabojāto aizsargapmali, gājēju celiņu un zaļo zonu.

VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Ilze Dāme Birziņa uzsvēra, ka minētajā gadījumā dienesta darbinieki veica glābšanas darbus un rīkojās saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)