Banner 980x90

Pašvaldībai nav informācijas par iecerēm Jelgavā atjaunot RAF zīmola transportlīdzekļu ražošanu

Jelgava, 5.okt., LETA. Jelgavas pašvaldībai nav informācijas par iecerēm Jelgavā atjaunot RAF zīmola transportlīdzekļu ražošanu.

Pašvaldības pārstāve Egita Veinberga, komentējot, vai pašvaldība ir informēta par SIA "Rīgas autobusu fabrika, RAF" nodomu rūpnieciskajā pilsētas zonā attīstīt transportlīdzekļu ražotni, kā arī iespējamo projekta iesniegšanu būvvaldē, skaidroja, ka pašvaldības rīcībā nav informācijas par mikroautobusu ražotnes attīstīšanu Jelgavā.

Aģentūrai LETA piektdien neizdevās sazināties arī ar bijušās RAF rūpnīcas apsaimniekotāja "NP Jelgavas Biznesa parks" vadību. Informācija biznesa parka mājaslapā liecina, ka rūpnieciskajā teritorijā pašlaik iespējams iznomāt līdz 7000 kvadrātmetru plašas telpas.

Kā ziņots, Krievijas laikraksts "Rossijskaja gazeta" šonedēļ vēstīja, ka Latvijā plāno atjaunot transportlīdzekļu ar zīmolu RAF ražošanu. Šim nolūkam 30.augustā reģistrēta SIA "Rīgas autobusu fabrika, RAF", un ražošana plānota bijušajā mikroautobusu rūpnīcā RAF Jelgavā.

SIA "Rīgas autobusu fabrika, RAF" īpašnieks Ukrainas pilsonis Kirils Šumeiko laikrakstam teicis, ka, pirmkārt, runa ir par elektriskā pilsētas transporta ražošanu mazās sērijās.

"Faktiski [bijušajā rūpnīcā] RAF grib sākt izlaist pilsētas mikroautobusus ar elektropiedziņu, kā arī nelielus trolejbusus. Visticamāk, tas būs transportlīdzeklis uz vienas bāzes vai autobusa un trolejbusa hibrīds, kas varēs pieslēgties pilsētas kontakttīklam, lai veiktu uzlādi un pārvietotos, kā arī tam būs sava rezerve kustībai ar akumulatoriem," stāstījis Šumeiko.

Viņš piebildis, ka izstrādātāji Latvijā ir pārliecināti par šāda transportlīdzekļa milzīgo potenciālu un to, kas tas būs pieprasīts, īpaši pēc stingru ekoloģisko normu ieviešanas Eiropas pilsētās, kas ierobežo dīzeļdzinēju lietošanu.

Bijušajā rūpnīcā RAF iecerēts ražot arī autopiekabes, kuras plānots prezentēt jau nākamgad. Tiek arī pieļauts, ka varētu tikt montēti mikroautobusi ar zīmolu RAF sadarbībā ar vienu no pasaules autoražotājiem - šī projekta sākums iecerēts 2020.gadā, raksta "Rossijskaja gazeta".

Mikroautobusu rūpnīca RAF finansiālo problēmu dēļ pārtrauca darbību 1998.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)