Banner 980x90

Pašvaldība piedāvā izvietot Paralimpiskā sporta centru Ozolniekos

Jelgava, 19.okt., LETA. Ozolnieku novada pašvaldība aicinās projekta virzītājus un Labklājības ministriju (LM) izvērtēt novada iespējas kļūt par Paralimpiskā sporta centra bāzes vietu, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Pilnībā atbalstot šāda centra nepieciešamību un invalīdu sporta attīstības nozīmi Latvijā, Ozolnieku novada pašvaldība vēlas piedāvāt projekta koordinatoriem Ozolniekus kā mājvietu Paralimpiskajam sporta centram.

Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LRA) pauž pārliecību, ka ciema piedāvātā infrastruktūra, daba un sportiskās tradīcijas ir vērtības, ar kādām visticamāk nevarētu lepoties iecerētā centra atrašanās vieta - industriāli attīstīts Pārdaugavas masīvs. Turklāt Ozolnieki atrodas vien 30 minūšu braucienā no Rīgas.

"Ozolnieki ir zaļš un dabai draudzīgs ciems, kas savu attīstību virza ciešā sasaistē ar sportu, aizvien papildinot infrastruktūru, kas veicina gan veselīga dzīvesveida, gan profesionāla sporta treniņapstākļu pieejamību. Ozolnieku novadam jau ir pieredze invalīdu sporta aktivitāšu organizēšanā, daļēji pielāgojot Sporta centra telpas un hosteli cilvēkiem ar invaliditāti, tāpat ciema teritorijā ir pieejams stadions, ledus halle, piecus kilemtrus gara iekopta un izgaismota slēpošanas trase, jāšanas sporta infrastruktūra, attīstīta Ozolnieku ezera teritorija, kas pielāgojama sportiskās noturības stiprināšanai," pauda Liepiņš, piebilstot, ka novadā paredzēta vieta peldbaseina būvniecībai.

Ņemot vērā to, ka Ozolniekos pieejamās infrastruktūras pielāgošana un papildināšana šāda centra vajadzībām būtu ekonomiski un stratēģiski efektīvāka par jaunas un nesagatavotas teritorijas apgūšanu, Ozolnieku novada pašvaldība aicinās projekta virzītājus un ministriju izvērtēt novada iespējas kļūt par Paralimpiskā sporta centra bāzes vietu, piešķirot centram īpašu auru un māju sajūtu, informēja pašvaldībā.

Jau vēstīts, ka valdība konceptuāli atbalstīja ieceri par Paralimpiskā sporta centra izveidi Latvijā. Kā norāda LM, provizoriskais Paralimpiskā sporta centrā objektu investīciju apjoms ir 13,3 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Par šo finansējumu paredzēts iegādāties zemi, izstrādāt tehnisko projektu un būvprojektu, kā arī izveidot stadiona centrālo vieglatlētikas sporta laukumu, starptautiskajām prasībām atbilstošu vieglatlētikas treniņu stadionu, izbūvēt tribīnes un palīgtelpas. Tāpat paredzēts izveidot cilvēkiem ar invaliditāti pielāgotas naktsmītnes, administratīvo korpusu, ēdināšanas telpas, kā arī projektā paredzēta piebraucamo ceļu un laukumu izbūve, mazo arhitektūras formu uzstādīšana un teritorijā nepieciešamo apstādījumu ierīkošana.

LM norāda, ka līdz šim ieceres viens no galvenajiem šķēršļiem ieceres virzībai bijis piemērota zemes gabala neesamība, kur izveidot nepieciešamo infrastruktūru. 2017.gada pirmajā pusē Paralimpiskā komiteja saņēma piedāvājumu no ASV dzīvojošas latviešu trimdiniecies iegādāties viņai piederošas zemes vienības Bišumuižas apkaimē ar kopējo platību 4,19 hektāriem. Šis piedāvājums tieši saistīts ar Paralimpiskā sporta centra izveides iniciatīvu, ko zemes īpašniece vēlas personīgi atbalstīt.

Zemes īpašniece apņēmusies atsavināt sev piederošo zemi Paralimpiskajai komitejai projekta attīstības vajadzībām. Līdz ar to Paralimpiskā sporta centra izveide iecerēta Pārdaugavā Bišumuižas apkaimē uz zemes vienībām, kas atrodas starp Ceraukstes ielu, Gulbju ielu, Padures ielu un Stabules ielu. Tā kā uz šīs zemes nav nekāda iepriekšējā apbūve, tā esot ļoti piemērota liela multifunkcionāla centra projektam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)