Banner 980x90

Pašvaldība no "Jelgavas ūdens" pārņems sešus zemesgabalus

Rīga, 20.jūn., LETA. Jelgavas pašvaldība no savas kapitālsabiedrības SIA "Jelgavas ūdens" bez atlīdzības pārņems sešus zemesgabalus, kur kādreiz atradušies artēziskie urbumi, šodien nolēma pilsētas dome.

Pašvaldības īpašumā tiks pārņemti zemesgabali Vecajā ceļā 51a, Krišjāņa Barona ielā 44, Tērvetes ielā 153, Meiju ceļā 55, Viskaļu ielā 55 un Atmodas ielā 59, kas savulaik ieguldīti uzņēmuma pamatkapitālā.

"Jelgavas ūdens" projekta "Ūdens apgādes un kanalizācijas pakalpojumu attīstība Jelgavā, II kārta" īstenošanas gaitā ir veikusi Teteles ūdensgūtves rekonstrukciju un jaunu artēzisko urbumu izveidošanu. Projekta gaitā tamponēti pilsētas administratīvajā teritorijā esošie artēziskie urbumi un nojauktas sūkņu stacijas Vecajā ceļā 51a, Krišjāņa Barona 44, Tērvetes ielā 153 un Meiju ceļā 55, bet artēziskie urbumi Viskaļu 55 un Atmodas 59 tamponēti vēl pirms šī projekta realizācijas. Ņemot vērā paveikto, nekustamie īpašumi vairs nav nepieciešami turpmākai "Jelgavas ūdens" darbības nodrošināšanai un to apsaimniekošana rada izdevumus.

Deputāti atbalstīja zemesgabalu pārņemšanu, jo tos varētu izmantot saimnieciskās darbības veicināšanai.

Zemes vienībām nonākot pašvaldības īpašumā, to vērtībā tiks samazināts "Jelgavas ūdens" pamatkapitāls. "Firmas.lv" dati liecina, ka uzņēmuma pamatkapitāls pašlaik ir 9 794 845 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)