Banner 980x90

Pārsūdz spriedumu lietā par Jelgavas slimnīcas valdes locekļa Ķipura prēmijām

Pārsūdzēts tiesas spriedums krimināllietā, kurā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu apsūdzēts atstādinātais SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes loceklis Andris Ķipurs. Pirmās instances tiesa Ķipuram piesprieda naudas sodu piecu minimālo mēnešalgu jeb 1800 eiro apmērā.
Jelgavas tiesas priekšsēdētāja palīdze Sanita Grinšpone aģentūru LETA informēja, ka šajā krimināllietā ir iesniegtas apelācijas sūdzības, kas šonedēļ nosūtītas Zemgales apgabaltiesai apelācijas sūdzības izskatīšanai.

Kā ziņots, 2.martā tiesa Ķipuru atzina par vainīgu viņam celtajā apsūdzībā un sodīja ar naudas sodu piecu minimālo mēnešalgu jeb 1800 eiro apmērā. Tiesa Ķipuram nepiemēroja papildsodu, kā arī atcēla noteikto drošības līdzekli - aizliegumu ieņemt slimnīcas valdes locekļa amatu.

Ķipurs pēdējā vārdā neatzina vainu un pauda, ka prēmijas izmaksājis savu darbinieku labā, lai viņiem atlīdzinātu par smagu darbu, uzskatīdams, ka viņu darbs nav bijis pietekami atlīdzināts. "Neesmu darījis neko tādu, kas kaitētu valsts pārvaldei, vēl jo vairāk - mantkārīgos un savtīgos nolūkos, kā man to cenšas inkriminēt," pauda Ķipurs. Iepriekš tiesā izskanēja informācija, ka, organizējot prēmiju izmaksas slimnīcas darbiniekiem, pats sev viņš prēmiju nebija piešķīris.

Ķipuram tika celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 318.panta 2.daļas - par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja šīs darbības radījušas būtisku kaitējumu valsts varai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm un ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā, aģentūru LETA iepriekš informēja Zemgales tiesu apgabala virsprokurors Dainis Mālmanis.
Likumā par šādu noziegumu paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Ķipurs sarunā ar aģentūru LETA iepriekš pauda viedokli, ka celtā apsūdzība ir pret viņu realizēta vajāšana.

Pēc Ķipura teiktā, process saistīts ar Valsts kontroles veikto atzinumu par 2011. un 2012.gadu. Prokuratūra uzdeva Jelgavas domei veikt auditu slimnīcā par 2010.gadu, kur tika atklāts, ka minētā gada beigās no uzņēmuma peļņas, kas nav valsts budžeta līdzekļi, visiem darbiniekiem, izņemot Ķipuru, tika izmaksāta prēmija algas apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)