Banner 980x90

Par godu Vilces skolas 180 gadu jubilejai sestdien notiks salidojums

Jelgava, 23.maijs, LETA. Pirms 180 gadiem dibinātā Vilces skola Jelgavas novadā 27.maijā atzīmēs jubileju, uz salidojumu aicinot skolēnus un pedagogus, kā arī absolventus un bijušos darbiniekus, aģentūru LETA informēja Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

"Skolas salidojums vienmēr saistās ar atkalredzēšanās un atkalsatikšanās prieku. Salidojumā pirms pieciem gadiem tikās ap 280 Vilces pamatskolas absolventu, un ticam, ka arī šogad pasākums būs kupli apmeklēts," atzinusi Vilces pamatskolas direktore Dzidra Simanoviča.

Vilces pamatskolas 180.jubilejas svinības 27.maijā sāksies plkst.16 ar dalībnieku reģistrēšanos skolā un tautas namā. Plkst.18 Vilces tautas namā plānots svētku koncerts, tāpat paredzēts Vilces kapu apmeklējums, lai pieminētu bijušos skolotājus. No plkst.19 skolā un tās apkārtnē satikšanās prieku varēs iemūžināt fotogrāfijās, savukārt no plkst.20 skolas zālē sāksies balle, bet pie skolas būs diskotēka. Absolventi ar groziņiem varēs pulcēties klašu telpās, skaidroja Kaņepone.

Absolventiem būs iespēja iepazīties arī ar skolas vēstures muzeju, un ikviens, kuram ir kādas lietas, kas saistītas ar skolas vēsturi, lūgts tās ziedot muzeja eksponātu papildināšanai.

Vilces skola dibināta 1837.gadā mājās "Jaunā muiža". 1850.gadā skolu pārcēla uz "Sila-Ķuržu" mājām. 1868.gadā pagasta valde Vilces četru klašu skolu pārveidoja par sešu klašu skolu un tās vajadzībām pieprasīja Vilces muižas pili. Tā kļuva par pagasta kultūras centru. Skolai daudzkārt mainījušies nosaukumi: Vilces sešgadīgā pamatskola, Vilces septiņgadīgā pamatskola, Vilces pagasta tautskola, Vilces nepilnā vidusskola, Ausmas astoņgadīgā skola un Vilces pamatskola. Pašlaik skolā mācās 140 bērni, strādā 19 pedagogi un 17 tehniskie darbinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)