Banner 980x90

Par diviem miljoniem eiro rekonstruēs Rubeņu ceļu Ozolnieku novada Raubēnos

Jelgava, 31.maijs, LETA. Ozolnieku novada pašvaldība, īstenojot projektu par 2 042 373 eiro, rekonstruēs Rubeņu ceļu industriālajā zonā - Raubēnos -, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Projekta pirmajā kārtā iekļauta Rubeņu ceļa posma pārbūve 1,3 kilometru garā posmā, vairāk nekā 900 metros paredzēta arī gājēju ietve un apgaismojums. Tiks izbūvētas divas sabiedriskā transporta pieturas. Līdzās tam plānota divu sūknētavu, kā arī ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūve.

Projekta otrajā kārtā paredzēta Rubeņu ceļa pārbūve atlikušajā apmēram kilometru garajā posmā, Akmeņu ceļa seguma atjaunošana puskilometra garumā, autobusa galapunkta, kā arī vēl divu pieturu izbūve. Līdzās tam paredzēta arī lietusūdens kanalizācijas sistēmas izbūve, kā arī ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūve kilometru garajā Rubeņu ceļa posmā un puskilometru garajā Akmeņu ceļa posmā.

Projektā "Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstīšana Ozolnieku novada Cenu pagastā" iekļauti 13 novada mazie un vidējie komersanti, kuri parakstījuši apliecinājumu par to, ka viņi veiks savas uzņēmējdarbības paplašināšanu un attīstību, bet ieguvēji būs arī citi Rubeņu un Akmeņu ceļa teritorijā esošie uzņēmēji, kuriem būs iespēja lietot izbūvētās komunikācijas, pauda pašvaldībā.

Projekta kopējās izmaksas ir 2 042 373 eiro, no tiem Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) daļa ir 1 592 155 eiro, bet valsts budžeta dotācija 46 046 eiro. Darbus objektā veiks SIA "Velve".

Jau vēstīts, ka Rubeņu ceļa rekonstrukciju savā teritorijā veiks arī Jelgavas pašvaldībā. Saņemot ERAF finansējumu, paredzēta ceļa daļas pārbūve 200 metru garumā, ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve, elektroapgādes pārbūve, apgaismojuma ierīkošana, gājēju un velosipēdu ceļu, autobusu pieturu izbūve. Tāpat teritorija tiks labiekārtota.

Rubeņu ceļš tiks rekonstruēts posmā no Loka maģistrāles līdz pilsētas administratīvajai robežai, uzlabojot piekļuvi rūpnieciskās apbūves teritorijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)