Banner 980x90

Par 50 eiro plāno palielināt Jelgavas pašvaldības līdzfinansējumu aukļu pakalpojumam

Jelgava, 20.febr., LETA. Ar šā gada 1.janvāri paredzēts no 70 uz 120 eiro palielināt Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu aukļu pakalpojumam, novirzot tam papildus 55 000 eiro, liecina Jelgavas pašvaldības budžeta projekts.

Jelgavas Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza aģentūrai LETA pastāstīja, ka šobrīd Jelgavā aukļu pakalpojumus izmanto vairāk kā simts bērnu, turklāt šim skaitlim ir tendence palielināties, jo Jelgavā ārpus pirmsskolas izglītības un profesionālas uzraudzības rindu uz vietām pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs dēļ ir vairāk nekā 300 bērni.

Līdz ar līdzmaksājuma palielināšanu apstiprināšanai tiek virzīti arī grozījumi nolikumā "Pašvaldības atbalsta piešķiršanas kārtība privātajam bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējam", kas noteiks obligātu privāto aukļu reģistrēšanos Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrā un līdzfinansējuma atņemšanu, ja pakalpojuma sniedzēja nebūs šajā reģistrā.

Kā liecina Bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju reģistra dati, šobrīd Jelgavā ir reģistrētas 119 privātpersonas un 6 juridiskās personas, kas sniedz šāda veida pakalpojumus.

Gala lēmumu par līdzfinansējuma palielināšanu un grozījumiem nolikumā paredzēts pieņemt Jelgavas pilsētas domes sēdē 28.februārī.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka pagājušā gada sākumā, strādājot pie 2018.gada budžeta, Jelgavas domes deputāts Aigars Rublis ("Vienotība") iesniedza priekšlikumu no 60 uz 100 eiro palielināt līdzfinansējumu aukļu pakalpojumam, kas netika atbalstīts, bet līdzfinansējums tika palielināts līdz 70 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)