Banner 980x90

Paplašinās jelgavnieka elektroniskās kartes pakalpojumus

Jelgava, 28.jūn., LETA. Jelgava un Šauļi ir sākuši pārrobežu projektu, ieviešot jaunas elektroniskās jelgavnieka kartes funkcijas, aģentūru LETA informēja Jelgavas pašvaldībā.

Jelgavas iedzīvotāja elektroniskā karte funkcionē kā bezkontakta maksājumu karte, ar kuru iespējams norēķināties par braukšanu Jelgavas autobusos. Īstenojot projektu, paredzēts papildināt tās funkcijas, piemēram, ar sociālajiem pakalpojumiem dažādām sociālajām grupām.

Pievēršot uzmanību veselībai, tiks nodrošināta datu integrācija sistēmā "Ārsta birojs", kas uzlabos pakalpojumu saņemšanu ārstniecības iestādēs. Tāpat plānots paplašināt maksāšanas iespējas ar karti, piemēram, ieviest mobilo maksājumu funkciju, kā arī kartes izsniegt ne tikai bankā.

"Tāpat būtisks aspekts ir pārrobežu sadarbība, kas paredz Jelgavas apmeklējumu laikā nodrošināt atvieglojumus arī Šauļu iedzīvotājiem un Jelgavas iedzīvotāji, lietojot savu karti Šauļos, varēs saņemt tiem paredzēto atbalstu," skaidroja pašvaldībā.

Dažādi jaunievedumi plānoti arī tūrisma un izglītības jomā.

Pašvaldība plāno, ka ar jaunu pakalpojumu ieviešanu paplašināsies arī karšu lietotāju skaits.

Projekta mērķis ir uzlabot publisko pakalpojumu sniegšanas un administrēšanas efektivitāti, paplašinot pilsētas karšu pielietojumu Jelgavā un Šauļos.

Projekta "Pilsētas iedzīvotāju kartes pieejamo pakalpojumu pilnveidošana Jelgavā un Šauļos" kopējais budžets ir 584 230 eiro, tai skaitā Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējums ir 496 596 eiro. Jelgavas pašvaldības plānotais projekta budžets ir 52 595 eiro, bet Šauļu līdzfinansējums - 35 039 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)