Banner 980x90

papildināta - No ugunsnelaimes Jelgavā izglābj cilvēku

(Papildināta ar jaunāko informāciju.)

Rīga, 19.jūn., LETA. Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 20 ugunsgrēki un viens cilvēks izglābts, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija.

Vakar ap plkst.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Atmodas ielu Jelgavā, kur no dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. Notikuma vietā tika konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Ugunsdzēsēji no piedūmotajām telpām izglāba vienu cilvēku.

VUGD aicina ievērot piesardzību, gatavojot vai sildot ēdienu, neatstāt ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības un uzstādīt mājokļos dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus pavēstīs par izveidojušos sadūmojumu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, zari, celms, meža zemsedze, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, traktora piekabe un siena ruļļi, trīs vieglās automašīnas, mikroautobuss, treilers un divi šķūņi.

Rīgā dzēstas piecas ugunsnelaimes, sešas citās pilsētās, bet novados dzēsti deviņi ugunsgrēki.

Diennakts laikā VUGD veicis arī 27 glābšanas darbus un saņēmis astoņus maldinošus izsaukumus.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, vakar glābēji Rīgā palīdzēja sunim, kura kāja bija iesprūdusi dzelzs durvju mehānismā, Bauskas novadā nocēla no koka kaķi, kurš tur atradās jau piecas dienas un saviem spēkiem netika lejā, Jūrmalā atbrīvoja žogā iesprūdušu ezi, Rēzeknē nocēla uz šķūņa esošu kaķēnu, bet Liepājā atbrīvoja balkona durvīs iesprūdušu kaķi.

Kopš gada sākuma valstī kopumā reģistrēti 5918 ugunsgrēki, tajos cietuši 153, izglābts 242, bet gājuši bojā 46 cilvēki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)