Banner 980x90

papildināta - Jelgavas domi turpinās vadīt Rāviņš

(Ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa.)

Jelgava, 15.jūn., LETA. Šodien Jelgavas mēra amatā atkārtoti ievēlēts pilsētā uzvarējušās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis Andris Rāviņš, aģentūra LETA uzzināja domes sēdē.

Viņš bija vienīgais domes priekšsēdētāja amata kandidāts, iegūstot 13 deputātu atbalstu. Pret Rāviņu balsojuši tikai Gunārs Kurlovičs (LRA) un Lauris Zīverts ("KPV LV").

Rāviņu mēra amatam virzīja Vilis Ļevčenoks (ZZS), taču, "lai būtu iespēja izvēlēties", Zīverts domes priekšsēdētaja amatam izvirzīja "Saskaņas" pārstāvi Ivaru Jakovelu. Zīverts savu viedokli pamatoja ar to, ka "Saskaņa" domē ir otrā lielākā frakcija, taču pēc Sergeja Stoļarova izslēgšanas no biedru rindām partijai Jelgavas domē pašlaik ir divi mandāti, līdzīgi kā nacionālajai apvienībai.

Jakovels savu kandidatūru mēra amatam neuzturēja, jo tā "nav izdiskutēta un iztirzāta".

"Strādāsim tā, lai mūsu lēmumi būtu vērsti uz Jelgavas un Latvijas attīstību," pēc apstiprināšanas amatā pauda Rāviņš.

Atbilstoši mēra aģentūrai LETA iepriekš paustajam, deputāti lēma balsot tikai par divu priekšsēdētāju ievēlēšanu, lai arī iepriekš Rāviņam bija trīs vietnieki.

Sociālā joma arī turpmāk būs Rāviņa izvirzītās Ritas Vectirānes (ZZS) pārziņā. Viņa no deputātiem saņēma simtprocentīgu atbalstu balsojumā.

Savukārt balsojumā par vietnieku tautsaimniecības jomā piedalījās divi kandidāti - Rāviņa izvirzītais Jurijs Strods (VL-TB/LNNK) un no "Saskaņas" izslēgtais Stoļarovs, kurš skaidroja, ka no vēlētājiem vēlēšanu biļetenos ieguvis ļoti daudz plusiņu, apsteidzot daudzus no deputātiem.

Balsojumā Strods ieguva 11 deputātu atbalstu, četri balsojuši pret viņa kandidatūru. Savukārt par Stoļarovu nobalsoja divi, pret - 13 deputāti.

Jau vēstīts, ka deputātu sastāvs Jelgavas domē būtiski nav mainījies.

No ZZS saraksta domē iekļuvuši visi seši līdzšinējie deputāti - Andris Rāviņš, Mintauts Buškevics, Rita Vectirāne, Vilis Ļevčenoks, Dace Olte un Andrejs Garančs - un Jelgavas Valsts ģimnāzijas direktore Inese Bandiniece, kura iepriekšējās vēlēšanās palika pirmā aiz strīpas.

Līdzšinējo deputātu Valentīnu Grigorjevu "Saskaņas" sarakstā apsteidzis bijušais deputāts Andrejs Eihvalds, līdz ar to sākotnēji bija plānots, ka trīs "Saskaņas" vietas domē dalīs Eihvalds, Sergejs Stoļarovs un Ivars Jakovels, taču pirms pirmās domes sēdes Stoļarovs no partijas izslēgts.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK arī turpmāk domē būs pārstāvēta ar Juriju Strodu un Robertu Šlegelmilhu, bet no "Vienotības" Jelgavas domē iekļuvis tikai Aigars Rublis.

Savukārt Latvijas Reģionu apvienību domē pārstāvēs Gunārs Kurlovičs, jo neviens no līdzšinējiem politiskā spēka deputātiem - Saulvedis Šalājevs un Jānis Bacāns - nav guvis pietiekamu vēlētāju atbalstu.

Pie vienas vietas Jelgavas domē tikusi arī partija "KPV LV", no kuras ievēlēts Lauris Zīverts.

Tāpat vēstīts, ka Stoļarovs izslēgts, jo neesot ievērojis partijas statūtus, tāpat konstatēta arī biedru kopsapulces lēmumu nepildīšana, no partijas atsevišķu pēcvēlēšanu sarunu realizēšana, tādejādi nodarot kaitējumu partijas tēlam un apgrūtinot priekšvēlēšanu programmas īstenošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)