Banner 980x90

Ozolnieku novada pašvaldības policiju vadīs Vidmants Rinkuns

Jelgava, 22.febr., LETA. Ozolnieku novada pašvaldības policijas priekšnieka amatā Ozolnieku novada dome ceturtdien apstiprinājusi Vidmantu Rinkunu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Ceturtdienas Ozolnieku novada domes sēdē pret to iebilda deputāts Uldis Ainārs (V), pēc kura domām iepriekšējā policijas vadītāja Arņa Jomas atbrīvošana 2018.gada beigās nav notikusi likumīgi, jo tas noticis bez domes lēmuma. Uz to norādīts arī Vides un reģionālās aizsardzības ministrijas (VARAM) atzinumā.

VARAM savā vēstulē Aināram un domei norāda, ka saskaņā ar likumu "Par Pašvaldībām" tikai dome var iecelt amatā un atbrīvot pašvaldības iestāžu vadītājus, un Pašvaldības policija ir pašvaldības iestāde. Tāpēc ministrija aicina domi ievērot likumā noteiktās domes ekskluzīvās tiesības un pašvaldības iekšējos normatīvajos aktos noteikto kārtību un izskatīt domes sēdē jautājumu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar pašvaldības iestādes "Ozolnieku novada pašvaldības policija" priekšnieku Jomu.

Turpretī domē skaidroja, ka Joma atbrīvots saskaņā ar Darba likumu, kas nosaka - darba devējam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu, gadījumā, ja darbinieks pārejošas darbnespējas dēļ neveic darbu vairāk nekā sešus mēnešus.

"Domes lēmums šajā gadījumā nav nepieciešams, jo arī Jomas pieņemšana darbā ir notikusi bez tā, tādējādi, kā pašvaldība var atcelt lēmumu, ja tāds savulaik nav noticis," situāciju aģentūras LETA skaidroja Ozolnieku vicemērs Gundars Akmentiņš (NA).

Domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš aģentūrai LETA skaidroja, ka, atbrīvojot policijas priekšnieku, ņemts vērā arī likums "Par policiju", un tajā nav paredzēta pašvaldības policijas priekšnieka atbrīvošana no amata ar domes lēmumu. Dome nepiekrīt ministrijas formulējumam un gatavojas pamatot VARAM savu lēmumu. Jaunais policijas priekšnieks Rinkuns savulaik izveidojis veiksmīgu karjeru Valsts robežsardzē, un strādājis Jelgavā, Liepājā, Ludzā. Viņa kandidatūra amatam saskaņota arī Iekšlietu ministrijā.

Jau vēstīts, ka 2018.gada beigās Ozolnieku novada pašvaldība izbeigusi darba attiecības ar iepriekš uz dienesta pārbaudes laiku no amata atstādināto Pašvaldības policijas priekšnieku Jomu. Dienesta pārbaude pret Jomu sākta 2018.gada sākumā.

Pašvaldības Sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja Agnese Kļava aģentūrai LETA apgalvoja, ka darba tiesiskās attiecības izbeigtas uz abpusējas vienošanās pamata, un iniciatīva nākusi no Jomas. Taču bijušais policijas priekšnieks klāstīja, ka viņš no amata atbrīvots saskaņā ar likumu, jo ilgstoši slimojis, un pašvaldība izmantojusi savas tiesības viņu atlaist.

Vēlāk pašvaldība uz amatu izsludinājusi konkursu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)