Banner 980x90

Ozolnieku novada pašvaldības budžetā paredz piecu miljonu eiro deficītu

Rīga, 25.janv., LETA. Ozolnieku novada pašvaldības budžetā šogad paredzēts 5 024 405 eiro deficīts, liecina pašvaldības sniegtā informācija.

Pašvaldības Sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja Agnese Kļava aģentūru LETA informēja, ka kopējie budžeta izdevumi plānoti 20 156 581 eiro, bet ieņēmumi - 15 132 176 eiro apmērā. Izdevumu pārsniegumu pār ieņēmumiem plānots segt no naudas līdzekļu atlikuma no 2018.gadā, kā arī ilgtermiņa aizņēmumiem 2 873 500 eiro, kas paredzēti lielajiem investīciju projektiem.

Lielākā daļa jeb 46% no kopējā pamatbudžeta plānots izlietot izglītībai, 23% novirzīt mājokļu un teritoriju apsaimniekošanai, 18% sociālajai aizsardzībai, 5% vispārējo valdības dienestu uzturēšanai. 5% līdzekļu paredzēti kultūras un sporta pasākumiem, 2% ekonomiskajai darbībai, bet 1% - sabiedriskajai kārtībai un drošībai.

Kļava pauda, ka 2019.gadā plānots par 3,4 miljoniem eiro vairāk nekā 2018.gadā ieguldīt investīciju projektos - infrastruktūras attīstībā. Plānots, ka 2019.gadā tiks sākta jaunas pirmsskolas izglītības iestādes būvniecība pie Ozolnieku vidusskolas un Sporta skolas kompleksa paplašināšana - baseina un jaunas sporta zāles būvniecība. Plānoti vairāku ielu un ceļu attīstības projekti, lielākais no kuriem - Jaunatnes ielas un Atpūtas ielas posma pārbūve Ānē -, kā arī ieguldījumi ūdenssaimniecības attīstībā Ozolniekos, Garozā un Ānē. Ievērojami līdzekļi paredzēti arī izglītības iestāžu remontiem, ielu apgaismojuma izbūvei, sporta laukuma izveidei pie Salgales pamatskolas Emburgā, Teteles kapu kapličas izbūvei un vairākiem teritorijas labiekārtošanas projektiem un atpūtas zonu izveidei.

Budžetā paredzēti izdevumi subsīdijām un dotācijām sporta organizācijām un individuālajiem sportistiem, bērnu vasaras nometnēm, izglītojošiem un kultūras pasākumiem, pašvaldības dibinātai biedrībai "Volejbola attīstība Ozolniekos". Tāpat plānots sociālo pabalstu pieaugums maznodrošinātajiem un sociāli neaizsargātajām iedzīvotāju kategorijām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)