Banner 980x90

Ozolnieku novada pašvaldība par 392 000 eiro pārdos "Zemgales veselības centra" kapitāldaļas

Rīga, 21.aug., LETA. Ozolnieku novada pašvaldība par 392 000 eiro pārdos sev piederošās SIA "Zemgales veselības centrs" kapitāldaļas, lēmusi novada dome.

Pašvaldībai kapitālsabiedrībā pieder 160 817 kapitāldaļas, un par to pārdošanu nolemts jau 2015.gada beigās. Pieaicinot sertificētu vērtētāju, ir noteikta kapitāla daļu pārdošanas sākotnējā vērtība - 392 000 eiro.

"Firmas.lv" dati liecina, ka uzņēmuma apgrozījums pērn bijis 2,879 miljoni eiro, bet peļņa sasniegusi 131 319 eiro. Centrs darbojas Jelgavā.

Jau vēstīts, ka kapitāldaļas plānots pārdot, jo domei, kurai pieder 23,3% kapitāldaļu, nav izšķirošas ietekmes kapitālsabiedrībā un tā nevar ietekmēt "Zemgales veselības centra" dalībnieku lēmumus. Par kapitāldaļu atsavināšanas lietderīgumu dome lēmusi jau 2015.gada novembrī.

Pirmpirkuma tiesības uz tām ir diviem citiem līdzīpašniekiem - Jelgavas novada pašvaldībai un PS "Kapitāla pārvaldes sistēmas".

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Jelgavas novada pašvaldībai uzņēmumā pieder 64,89% kapitāldaļu, bet "Kapitāla pārvaldes sistēmām" - 11,81%. PS "Kapitāla pārvaldes sistēmas" īpašnieki ir divi uzņēmumi - SIA "Elvis M" un SIA "Manas mājas saimnieks". Savukārt "Elvis M" pieder "Zemgales veselības centra" valdes loceklim Gundaram Prolim un Andrim Glāzītim, bet "Manas mājas saimnieks" - Dagnijai Meikšānei.

Uzņēmumu vada Prolis un valdes priekšsēdētāja Mārīte Sproģe.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)