Banner 980x90

Ozolnieku novada pašvaldība nolemj nepalielināt atbalstu privāto bērnudārzu audzēkņu ēdināšanai

Jelgava, 18.okt., LETA. Ozolnieku novada pašvaldība arī turpmāk nodrošinās atbalstu bērnu ēdināšanai privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs 2,03 eiro apmērā, nolēma novada dome.

Atbilstoši 2016.gada 11.maija lēmumam pašvaldība finansē bērnu ēdināšanu privātajos bērnudārzos, nepārsniedzot viena bērna ēdināšanas vidējās izmaksas dienā Ozolnieku pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs. 2016.gadā ar domes lēmumu noteiktā atbalsta summa bija 2,03 eiro.

No 1.septembra ir mainījušās pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu viena bērna ēdināšanas vidējās izmaksas dienā, un tagad tās ir 2,14 eiro dienā. Domes sēdē deputāts Uldis Ainārs (V) izteicis priekšlikumu palielināt atbalstu līdz vidējām pašvaldības iestāžu izmaksām, taču domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LRA) apgalvoja, ka 2018.gada budžetā līdzekļi šādam palielinājumam nav paredzēti.

Dome lēma turpināt finansēt privāto pirmsskolas izglītības iestāžu izglītojamo ēdināšanas izdevumus līdz 2,03 eiro dienā pašvaldības teritorijā deklarētiem bērniem, kuriem, sasniedzot pusotra gada vecumu, netika nodrošināta vieta pašvaldības pirmsskolas iestādē un kuriem vismaz viens no vecākiem vai likumīgais pārstāvis ir deklarēts novadā. Saskaņā ar pašvaldības sniegto informāciju uz 1.septembri vieta pašvaldības bērnudārzos netika nodrošināta 189 bērniem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)