Banner 980x90

Ozolnieku novadā par 8% augs maksa par atkritumu izvešanu

Rīga, 7.febr., LETA. No 18.februāra Ozolnieku novadā par 8% pieaugs atkritumu apsaimniekošanas tarifs, aģentūra LETA uzzināja komunālajā pašvaldības uzņēmumā SIA "Ozolnieku KSDU".

Maksas paaugstināšanu atkritumu apsaimniekotājs SIA "Clean R" pamato ar jaunu sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifu atkritumu poligonā "Brakši", un rezultātā paaugstināsies kopējā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa.

No 18.februāra tarifs par viena kubikmetra nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanu būs 16,23 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, kas ir 8% pieaugums.

Līgums starp "Clean R" un Ozolnieku novada pašvaldību ir spēkā līdz marta beigām, un sākotnēji pašvaldība atkritumu apsaimniekošanu bija lēmusi nodot "Ozolnieku KSDU", taču vēlāk no idejas atteikusies.

Formāli lēmums pieņemts, ņemot vērā komunālā uzņēmuma sniegto informāciju, ka pašlaik iepakojuma materiālu realizācijas tirgus cenas ir būtiski mainījušās, salīdzinot ar situāciju vasarā, kad veikti aprēķini, balstoties uz kuriem Ozolnieku novada dome pieņēmusi lēmumu. "Ozolnieku KSDU" secinājis, ka būtiski samazināto iepakojuma materiālu realizācijas cenu dēļ nespēs nodrošināt pakalpojumu par plānotajām izmaksām, tāpēc pārtraucis visas darbības atkritumu apsaimniekošanas pārņemšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)