Banner 980x90

Ozolnieku novada domes vairākums atbalsta ieceri par veikala izbūvi ciemata centrā

Jelgava, 18.okt., LETA. Ar astoņu deputātu balsīm Ozolnieku novada domē atbalstīts lēmums pārdot rakstiskā izsolē apbūves tiesības uz zemes gabalu "Krogzemji" Ozolnieku centrā, kur paredzēts veikals, aģentūra LETA uzzināja domē.

Lēmums pieņemts, balstoties arī uz vietējo iedzīvotāju aptauju, kas veikta pašvaldības mājaslapā. 111 no 203 aptaujātajiem pauduši, ka Ozolniekos nepieciešama vēl viena tirgotava, bet 92 bija pret šādu ieceri, liecina aptaujas rezultāti.

Plānots, ka veikals atradīsies teju 0,8 hektārus plašā zemesgabalā - stāvvietā - netālu no novada domes, pirmsskolas izglītības iestādes "Pūcīte", ledus halles un baznīcas. Domes sēdē līdzšinējais domes priekšsēdētājs Pēteris Veļeckis (LZS) ierosinājis atlikt jautājuma izskatīšanu par apbūves tiesību izsoli, izvērtējot veikala būvniecībai izvēlēto vietu. Viņš uzskata, ka tā nav piemērota veikalam un izmantojama citiem mērķiem. Veļecka priekšlikumu atbalstīja arī Uldis Ainārs (V).

Lai gan sākotnēji izsoles sākumcena - vienreizēja maksa par zemes gabala apbūves tiesību piešķiršanu - bija plānota 150 000 eiro, pēc domes priekšsēdētāja Daiņa Liepiņa (LRA) iniciatīvas tā samazināta līdz 50 000 eiro. Savukārt nomas maksa par zemes lietošanu būs ne mazāka par 3% gadā no zemes kadastrālās vērtības.

Zemesgabala nomniekam būs jāuzbūvē pārtikas un pirmās nepieciešamības preču mazumtirdzniecības veikals, objektā jānodrošina bankomāts, kā arī bezmaksas un brīvi pieejamas tualetes, kuru uzturēšanu pilnībā par saviem līdzekļiem nodrošinās izsoles uzvarētājs. Uz zemesgabala jāveic auto stāvlaukuma paplašināšana, tai skaitā lietus ūdens novadīšanas sistēmas izbūve, nodrošinot stāvvietas, kas ir bezmaksas un bez stāvēšanas laika ierobežojumiem, vismaz 100 automašīnām.

Objekts, tai skaitā autostāvvietas, jānodod ekspluatācijā ne vēlāk kā 24 mēnešu laikā no līguma par apbūves tiesību piešķiršanu noslēgšanas dienas. Apbūves tiesības tiks piešķirtas uz 30 gadiem.

Lēmumu par izsoles rīkošanu atbalstīja astoņi no klātesošajiem deputātiem - Liepiņš, Jānis Kažotnieks (LZP), Andris Ozoliņš (LZP), Rasma Skruļa (LZP), Guntars Akmentiņš (VL-TB/LNNK), Lolita Meinharde (VL-TB/LNNK), Artūrs Semjonovs (VL-TB/LNNK), Zigmārs Babčuks (LRA). Balsojumā atturējās Latvijas zemnieku savienības pārstāvji Ervins Vēveris, Veļeckis un Dina Štelmahere, kā arī Igors Orlovs (S). Savukārt Ainārs, kurš sociālajos tīklos paudis, ka bija pret ieceri, nebalsoja, liecina domes sēdes protokols.

Ozolniekos uz pašvaldības zemes jau izbūvēts viens lielveikals - "Elvi".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)