Banner 980x90

Olainē sestdien notiks Spēkavīru čempionu līgas Latvijas posms

Dainis Zāģeris/ Publicitātes foto
Dainis Zāģeris/ Publicitātes foto
Olaines 1.vidusskolas sporta stadionā šo sestdien, 18.jūnijā, no plkst.14.00 risināsies Spēkavīru čempionu līgas Latvijas posms, kurā piedalīsies astoņu dažādu valstu pārstāvji, pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja pasākuma organizatori.

Prestižo sacensību Latvijas posma cīņas laukumā skatītāji varēs vērot tādus sportistus kā Vidas Blekaitis no Lietuvas, Lauri Nami no Igaunijas, Sebastians Kureks no Polijas, Bjorns Solvangs no Norvēģijas, Andreass Altamn no Vācijas un citus. Divpadsmit dalībnieku vidū būs arī četri mūsu pašu spēkavīri – divi Agra Kazeļņika audzēkņi, pieredzējušais Dainis Zāģeris un kocēnietis Aivars Šmaukstelis, kā arī Ivars Grahoļskis un kluba "Rozental Team" pārstāvis Edgars Andersons.

Dalībnieku sastāvs startam šajās sacensībās ir gana spēcīgs, neskatoties uz to, ka paši labākie Spēkavīru čempionu līgas atlēti diemžēl šoreiz nestartēs gūto traumu dēļ. Tās solās būt spraigas un pārsteigumiem bagātas.

Latvijas posmā iekļautie vingrinājumi ir grūti. Pirmais no tiem pie Olaines 1.vidusskolas sporta stadiona ieejas - 22 tonnas smagas automašīnas vilkšana aizjūgā. Otrā disciplīna vikinga prese, kuras svars 175 kilogrami. Dalībniekiem nāksies stāties pretī arī "spēka trepēm", kurā pa sešiem pakāpieniem jāuznes 225, 250 un 275 smagus svarus. Būs arī spēkavīriem četrus metrus un divdesmit centimetrus augstai latiņai jāmet pāri divas 20, 22, 24 un viena 26, 28 kg mucas un jāveic stafete – divu 130 kg smagu riepu un divu 100 kg smagu mucu nešana no viena punkta uz otru, 20 metrus gara distance. Sacensību noslēgumā paredzēta smaguma vilkšana no zemes, uz rokām 380 kilogrami.

Visi, kurus interesē spēkavīru sports vai klātienē vēlas atbalstīt savus favorītus, aicināti sestdien, 18.jūnijā, doties uz Olaini. Ieeja bez maksas. 

 

Pasākumu atbalsta Olaines novada dome, AS "Olainfarm", SIA "AB BUILD" un Rent4Event. Organizē biedrība "Stiprinieku republika".

 

Spēkavīru sporta čempionāts "Strongman Champions League" ir starptautiskas spēkavīru sacensības, kurās pasaules līmeņa atlēti sacenšas par uzvarētāja kausa un titula iegūšanu visas sezonas garumā, kā arī uzstāda jaunus rekordus. Ik gadu sacensības tiek veidotas aptuveni 15 dažādos posmos, un katrs no tiem tiek organizēts citā pasaules valstī. Čempionāta posmu organizēšanā iesaistītas valstis gan no Eiropas, Āzijas un Ziemeļamerikas, gan citām pasaules vietām.

Pirmais starptautiskais spēkavīru sporta čempionāts "Strongman Champions League" tika organizēts 2008. gadā. Zīmīgi, ka čempionāts tika atklāts tieši ar sacensību posmu Latvijā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)