Banner 980x90

Novembrī par nepilniem 5% varētu pieaugt maksa par siltumu Jelgavā

Jelgava, 27.sept., LETA. 1.novembrī Jelgavā varētu stāties spēkā jauns siltumenerģijas piegādes tarifs, kas būs par teju 5% augstāks nekā pašlaik, aģentūru LETA informēja SIA "Fortum Jelgava" komunikācijas vadītāja Guntra Matisa.

Šonedēļ Jelgavā apkuri pieslēgt ir izvēlējušies trīs daudzdzīvokļu dzīvojamu māju iedzīvotāji, kā arī ir saņemti vairāki iesniegumi no namu pārvaldniekiem ar lūgumu atsevišķām daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām pieslēgt apkuri no 1.oktobra. Jelgavā ir arī vairākas dzīvojamās mājas, kuru iedzīvotāji ir izvēlējušies apkuri vasarā neatslēgt. Pazeminoties āra gaisa temperatūrai, apkure šajās mājās ieslēdzas automātiski.

Matisa skaidroja, ka kārtība, kādā Jelgavā tiek pieslēgta apkure, ir palikusi nemainīga - dzīvokļu īpašniekiem ir jāvēršas pie savas mājas kontaktpersonas vai pie sava nama pārvaldnieka, kas ir saņēmis dzīvokļu īpašnieku pilnvarojumu kārtot ar apkures un karstā ūdens pieslēgšanu un režīmiem saistītus jautājumus, un mājas pilnvarotā kontaktpersona kopā ar pārvaldnieku dod rakstisku norādījumu apkures pieslēgšanai mājai. Mājām, kuru iedzīvotāji ir apzinīgi maksājuši par siltumenerģiju un nav izveidojies parāds, apkuri var pieslēgt 48 stundu laikā.

Siltumenerģijas tarifs Jelgavā 2018.gada oktobrī ir 51,73 eiro par megavatstundu un tas nav mainījies kopš 2017.gada aprīļa. Tā kā šajā periodā kurināmās šķeldas cena ir pieaugusi par vairāk nekā 30%, siltumapgādes uzņēmums "Fortum Jelgava" ir sagatavojis iesniegšanai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā tarifu, kas paredz 4,9% pieaugumu. Piedāvātais tarifs - 54,28 eiro par megavatstundu - varētu stāties spēkā 1.novembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)