Banner 980x90

Notiks balsojums par Ozolnieku novada domes priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata

Astoņi no kopumā 15 Ozolnieku novada domes deputātiem rosinājuši rītdienas, 10.februāra, domes sēdes darba kārtībā iekļaut jautājumus par novada domes priekšsēdētāja Pētera Veļecka (LZS) atbrīvošanu no amata un jauna domes priekšsēdētāja ievēlēšanu, aģentūru LETA informēja Ozolnieku novada domes deputāts Jānis Kažotnieks (Latvijas Zaļā partija).

Kažotnieks atzina, ka viņu un vēl citus deputātus, ko domes vadība dēvē par opozīciju, neapmierina Veļecka darba stils. "Veids, kā viņš vada domes darbu, atgādina izpilddirektora darba stilu, kas nav pareizi, jo ir jānošķir izpildvara no lēmējvaras."

Deputāti, kuri vēlas pārmaiņas, norāda uz pašreizējās domes vadības tendenci nelabprāt sniegt viņiem nepieciešamo informāciju vai pat slēpt to. Piemēram, visiem deputātiem laikus neesot bijis iespējams iepazīties ar sociālās aprūpes centra "Zemgale" audita ziņojumu. "Arī citu informāciju mēs varam iegūt ar mokām," atzina Kažotnieks. Viņaprāt, šāds domes priekšsēdētāja darba stils absolūti neveicina produktīvu domes darbu. Deputāti, kurus domes vadība sauc par opozicionāriem, ir nemierā ar dalījumu pozīcijā un opozīcijā, norādot, ka viņi jau no paša sākuma ir vēlējušies pilnvērtīgi piedalīties domes darbā, nevis nemitīgi saskarties ar pretestību no domes vadības puses. Veļeckis faktiski visus viņu priekšlikumus par iespējamām sadarbības formām esot noraidījis.

Veļeckis aģentūrai LETA norādīja, ka ētisku apsvērumu dēļ nekomentēs opozīcijas centienus atbrīvot viņu no amata.

"Ierosinājumā par manu atbrīvošanu kā galveno iemeslu deputāti-iesniedzēji min, ka zaudējuši pārliecību par manu spēju nodrošināt novada veiksmīgu turpmāko attīstību, ka viņiem šķiet nepieņemams mans darba un vadības stils. Formāls iemesls tika atrasts, apspriežot Attīstības komitejā novada Attīstības programmas 2012.-2018.gadam aktualizēto Rīcības plāna un Investīciju plāna apstiprināšanu. Nepilnības tika novērstas un minētos plānus dome apstiprināja vienbalsīgi," atzina Veļeckis.

Domes priekšsēdētāja amatam tiks virzīta deputāta Mārtiņa Prīša ("Vienotība") kandidatūra.

Neviens no astoņiem deputātiem, kuri rosinājuši domes sēdes darba kārtībā iekļaut jautājumus par domes vadības maiņu, neesot nekādā veidā ticis pierunāts, bet ar visiem deputātiem ir runāts un viņiem skaidroti iemesli, kādēļ šis jautājums tiek virzīts skatīšanai domes sēdē, norādīja Kažotnieks.

Viņš arī piebilda, ka jāgaida, kāds rīt būs deputātu balsojums, jo lēmumprojekta iesniegšana nav gluži tas pats, kas balsojums, un pēc tā vēl nevar spriest par patieso spēku samēru domē.

Ozolnieku novada domes sēde notiks 10.februārī plkst.17.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)