Banner 980x90

No nākamās nedēļas Jelgavas novadā Lielupē drīkstēs nodarboties ar zemūdens medībām

Jelgava, 31.aug., LETA. Jelgavas novada dome apstiprinājusi grozījumus saistošajos noteikumos, kas no septembra Lielupes baseinā Jelgavas novada administratīvajā teritorijā ļaus nodarboties ar zemūdens medībām, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Zemūdens makšķerēšana būs atļauta no 4.septembra, kad saistošie noteikumi stāsies spēkā.

Jau vēstīts, ka saistošo noteikumu apstiprināšana Jelgavas novada domē notika vēl 2016.gada 25.maijā, taču spēkā stāšanās tiem bija iespējama tikai pie nosacījuma, ka arī kaimiņu novadu pašvaldības līdzīgu lēmumu pieņem savā administratīvajā teritorijā. Kaņepone skaidroja, ka Ozolnieku novada dome ir apstiprinājusi zemūdens medību iespējamību Lielupes baseina posmā, bet Rundāles un Bauskas novadu domes šādu lēmumu nav apstiprinājušas, taču Jelgavas novada pašvaldība ir tiesīga publicēt savus pieņemtos saistošos noteikumus un izsludināt tos kā spēkā esošus tajā Lielupes baseina daļā, kas atrodas tikai Jelgavas novada administratīvajā teritorijā.

Jelgavas novads saistošajos noteikumos paredz, ka zemūdens medības būs atļautas visu gadu, izņemot laika periodu no 1.aprīļa līdz 16.maijam, kas sakrīt ar licencētas makšķerēšanas ierobežojumiem.

Licence, kas sniegtu tiesības nodarboties ar zemūdens medībām Lielupē, būtu iegādājama uz gadu vai konkrētu mēnesi. Licence gadam noteikta 60 eiro apjomā, bet mēnesim - 15 eiro apjomā.

LETA jau ziņoja, ka Ozolnieku novada domes deputāti lēmuši pilnvarot Jelgavas novada pašvaldību organizēt licencētās zemūdens medības Lielupes posmā, kas atrodas Ozolnieku novada administratīvajā teritorijā.

Tāpat vēstīts, ka, atsaucoties uz iedzīvotāju grupas iesniegumu, Jelgavas novada dome strādāja pie saistošajiem noteikumiem, kas sadarbībā ar kaimiņu novadiem ļautu Lielupes ūdeņos nodarboties ar licencētām zemūdens medībām.

Taču Bauskas Mednieku un makšķernieku biedrības izpilddirektors Pēteris Seleckis aģentūrai LETA pauda, ka zemūdens medības Lielupē nevajadzētu atļaut, jo tās apdraud gan zivju populāciju, gan cilvēku drošību.

"Mēs tērējam līdzekļus, laižot upē lašu mazuļus. Izaug skaistas zivis, bet tad krastā iznāk viens zemūdens mednieks ar lielu lasi pie sāna un pastāsta, ka medību laikā savainojis vēl piecas zivis. Viņi kropļo zivis, bet vietās, kur ir seklāks, apdraud cilvēkus," klāstīja Seleckis.

Viņš aģentūrai LETA pauda, ka zemūdens mednieki ir grūti kontrolējami.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)