Banner 980x90

No janvāra LLU piedāvā sagatavošanas kursus vidusskolēniem

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Lai palīdzētu vidusskolas izlaidumu klašu skolēniem sagatavoties studijām augstākās izglītības iestādēs rudenī, Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) Jelgavā no 23.janvāra piedāvā kursus fizikā, ķīmijā un bioloģijā, aģentūru LETA informēja LLU pārstāve Lana Janmere.

Viņa skaidroja, ka fizikas, ķīmijas un bioloģijas priekšmetu apguve visbiežāk ir viens no lielākajiem izaicinājumiem skolēniem, jo dabas, fizikālo un ķīmisko procesu iepazīšana un izpratne nav viegla. Taču tieši šīs zināšanas paver plašas iespējas studijām biozinātnēs un inženierzinātnēs augstākās izglītības līmenī, kurās sagatavotie speciālisti ir pieprasīti darba tirgū.

LLU organizētie sagatavošanas kursi 12.klašu skolēniem ir iespēja nelielās grupās atkārtot zināšanas, papildināt tās un labāk sagatavoties gan eksāmeniem, gan pēc tam studijām universitātē. Turklāt zinošie un pieredzējušie mācībspēki var būt labi palīgi un atbalsts jauniešiem arī jaunākās vidusskolas klasēs, pauda Janmere.

Kursu noslēgumā skolēniem būs iespēja kārtot noslēguma pārbaudījumu, kurā iegūtā atzīme, iesniedzot dokumentus uzņemšanai kādā no LLU studiju programmām, var aizstāt skolā iegūto priekšmeta gada atzīmi.

Kursi sāksies 23.janvārī un turpmāk notiks sestdienās LLU Jelgavas pilī, Lielajā ielā 2. Maksa par viena kursa apguvi 60 stundu apjomā ir 150 eiro. Detalizēta informācija un pieteikšanās iespējama LLU Mūžizglītības centrā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)