Banner 980x90

Negaisa nolauztos kokus Jelgavā sadalīs kā malku mazturīgajiem

Rīga, 18.jūn., LETA. Koki un zari, kas tika nolauzti pagājušās nedēļas negaisā Jelgavā, tiks sazāģēti un sadalīti pilsētas mazturīgajiem iedzīvotājiem, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pašlaik pašvaldības iestāde "Pilsētsaimniecība" apzinājusi ap 50 vietas, kur jāveic sakopšanas darbi. Negaisa laikā koki cietuši dažādās pilsētas vietās, tostarp ceļa malās, parkos, kapsētās un zaļajās zonās. Aviācijas, Rīgas, Ganību ielā, Lietuvas šosejā un Lakstīgalu ielā koki bija nolūzuši uz brauktuves. Tāpat konstatēti gadījumi, kad koki uzgāzušies blakus esošam īpašumam - Lapskalna ielā koks uzkrita žogam, Garozas ielā iekrita rotaļu laukumiņa teritorijā, bet Šķūņu ielā un Svētbirzē koks bija ieķēries elektrības vados. Savukārt Stārķu un Tērvetes ielā nolūzuši astoņi koki - tie vēja laikā izrauti ar saknēm. Cukura ielā, Rūpniecības ielā un Atmodas ielā nolauzti koku zari. Koki nolūzuši arī Stacijas parkā un Alunāna parkā, kā arī pilsētas kapsētās.

Pārsvarā pilsētā lūzuši vītoli, ošlapu kļavas un vietām arī lielie bērzi.

Pašvaldības teritorijā esošie sazāģētie koki tiks savākti un nogādāti uz Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes norādītajām adresēm mazturīgajiem iedzīvotājiem, kuri ziemas periodā koksni varēs izmantot kā malku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)