Banner 980x90

Negadījumā sūkņu stacijā Jelgavā cietušais vīrietis slimnīcā miris

Rīga, 5.jūn., LETA. Pirmdien pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Jelgavas ūdens" sūkņu stacijā Strautu ceļā Jelgavā negadījumā cietušais vīrietis slimnīcā ir miris, aģentūrai LETA apstiprināja Jelgavas slimnīcas pārstāve Solveiga Ābola.

Jaunā vīrieša nāves cēloņa noskaidrošanai vēl tiks veikta autopsija, taču Ābola pieļāva, ka vīrietis miris nevis no gūtajām traumām, bet tāpēc, ka bija saindējies, ieelpojot indīgu gāzi, un pārāk ilgi atradies akā, kur bijusi gāzes koncentrācija. Taču arī traumas atstājušas iespaidu uz viņa veselības stāvokli.

Ābola arī apstiprināja, ka otrajam negadījumā cietušajam vīrietim slimnīcā sniegta palīdzība, un viņa veselībai briesmas nedraud.

Jau vēstīts, ka pirmdien "Jelgavas ūdens" sūkņu stacijā Jelgavā noticis negadījums, kurā cieta divi vīrieši, un viens no viņiem tika ievietots medicīniskās iestādes intensīvās terapijas nodaļā, noskaidroja aģentūra LETA.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ziņoja, ka pirmdien Jelgavā izglābts kanalizācijas akā iekritis cilvēks. Zemgales reģionālās Valsts darba inspekcijas (VDI) vadītājs Andris Saulītis precizēja, ka negadījumā iesaistīti kopumā divi vīrieši. Viens no viņiem tika ievietots reanimācijā, bet otram hospitalizācija nebija nepieciešama.

Arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Arita Freimane apstiprināja, ka pirmdien pirms plkst.11 Jelgavā sniegta palīdzība kādam vīrietim, kurš bija iekritis kanalizācijas akā. Mediķi cietušo nogādāja slimnīcā ar politraumu - vairāku ķermeņu daļu nopietniem ievainojumiem.

VDI pārstāvis Saulītis zināja teikt, ka abi iesaistītie saindējušies ar pašlaik vēl nezināmu vielu. Arī VUGD darbinieki akā esošā cilvēka glābšanai tika saukti, jo akā bija sakrājusies indīgā gāze.

Saulītis stāstīja, ka pašlaik informācijas par notikušo ir maz, tiek apkopotas aculiecinieku liecības. Zināms, ka negadījumā iesaistīti divu uzņēmumu darbinieki. Saulītis apstiprināja, ka viens pārstāv "Jelgavas ūdeni", bet otrs esot kāds komersants no Rīgas. Smagāk cietušais, nu jau dzīvību zaudējušais, ir dzimis 1981.gadā, otrais vīrietis - 1970.gadā. Saulītis pieļāva, ka negadījums ir saistīts ar netālu notiekošo Loka maģistrāles rekonstrukciju.

"Jelgavas ūdens" prokūriste Indra Bērziņa aģentūrai LETA apstiprināja, ka negadījums noticis uzņēmuma sūkņu stacijā, taču tas neesot saistīts ar uzņēmuma pasūtījumiem vai dotajiem uzdevumiem. Pēc Bērziņas teiktā, smagāk cietušais ir cita uzņēmuma darbinieks, bet "Jelgavas ūdens" darbinieks centies viņam palīdzēt. Otrdien pašvaldības kapitālsabiedrībā viesojās VDI pārstāvji, lai pārrunātu notikušo.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)