Banner 980x90

Nākamnedēļ būs zināms spriedums par spiegošanu Krievijas labā apsūdzētā LDz ceļu meistara lietā

Jelgava, 24.maijs, LETA. Otrdien, 29.maijā, plkst.15 Zemgales rajona tiesa pasludinās spriedumu par spiegošanu Krievijas labā apsūdzētā AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) ceļu meistara Aleksandra Krasnopjorova lietā, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone.

Ņemot vērā, ka krimināllieta tiek skatīta slēgtā tiesas sēdē, sīkāku informāciju par ceturtdien tiesā spriesto tiesas pārstāve neatklāja.

Sprieduma ievaddaļu un rezultatīvo daļu 29.maijā pasludinās atklāti, taču krimināllietas tiesas procesā nedrīkstēs filmēt un veikt audioierakstu, jo tas ir nolemts krimināllietas pirmajā tiesas sēdē.

Jau vēstīts, ka apsūdzētajam pēc viņa lūguma mainīts drošības līdzeklis. Pašlaik apsūdzētajām piemērots aizliegums izbraukt no valsts un noteikta uzturēšanās dzīvesvietā.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, laikā no 2015.gada 21.oktobra līdz 2016.gada 23.septembrim apsūdzētais, būdams LDz darbinieks, Jelgavas dzelzceļa stacijas sliežu ceļu atbildības teritorijā regulāri, sistēmiski un mērķtiecīgi nodarbojās ar neizpaužamu militāra rakstura ziņu un komercnoslēpumu nelikumīgu vākšanu Krievijas uzdevumā, pēc kā iegūto informāciju nodeva Krievijā esošai kontaktpersonai.

Apsūdzētais, pārfilmējot no LDz videonovērošanas sistēmām tiešsaistes režīmā un video arhīviem, nelikumīgi ieguva ziņas par NATO militārās tehnikas pārvietošanos Latvijas teritorijā, norādīja Sutugina.

Nelikumīgi vākto, iegūto un pavairoto informāciju un neizpaužamās ziņas, apsūdzētais elektroniskā formātā nosūtīja Krievijā esošai kontaktpersonai, kas pārstāvēja un darbojās Krievijas interesēs.

Apsūdzētais bija iegādājies un savā darba vietā - LDz piederošās nedzīvojamās ēkas kabinetā, apzinoties, ka viņam nav attiecīgas atļaujas, nelikumīgi glabāja rūpnieciski izgatavotu rokas granātu sprādziena imitācijas uzspridzinātāja imitācijas daļu. Tā ir pieskaitāma pie militārās pirotehnikas un satur rūpnieciski izgatavotu svaidošo sprāgstvielu - dūmu pulveri 2,7 gramu apmērā.

Apsūdzētajam draud brīvības atņemšana līdz desmit gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)