Banner 980x90

Muzeju naktī Jelgavā piedāvās minēt rēbusu par prezidentiem

Jelgava, 8.maijs, LETA. Muzeju naktī, 19.maijā, no plkst.19 līdz plkst.1 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī varēs piedalīties pasākumā "Jelgava - prezidentu šūpulis", minot rēbusu par Latvijas prezidentiem, aģentūru LETA informēja Jelgavas reģionālā tūrisma centra sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Grigorjeva.

Starptautiskās Muzeju nakts laikā, kam šogad dota tēma "Šūpulis", tornis piedāvās bez maksas piedalīties pasākumā "Jelgava - prezidentu šūpulis" ar spēli "Atpazīsti prezidentu", pastāvīgās ekspozīcijas "Zemgale - Latvijas prezidentu šūpulis" iepazīšanu un naksnīgu pastaigu "Prezidentiem pa pēdām".

Spēle "Atpazīsti prezidentu" būs veidota kā rēbuss par prezidentiem Jāni Čaksti, Albertu Kviesi, Gustavu Zemgalu un Kārli Ulmani, kuru dzīve bija cieši saistīta ar Zemgali un Jelgavu. Spēlē ar dažādām maņām interaktīvā veidā būs jāatpazīst lietas, kas saistās ar šīm personībām. Lai labāk veiktos spēlē, dalībniekiem iepriekš ir iespēja torņa ekspozīcijā "Zemgale - Latvijas prezidentu šūpulis" iepazīties ar Latvijas valsts prezidentu dzīvesgājumu un darbu, virtuāli ieejot prezidentu kabinetā un pāršķirstot lapas grāmatā ar to biogrāfijām.

Plkst.21 interesenti aicināti piedalīties naksnīgā pastaigā "Prezidentiem pa pēdām" gides Sarmītes Bērziņas vadībā. Pastaiga būs pusotru stundu gara un vedīs pa pilsētu, piestājot Hercoga Jēkaba laukumā, Vecpilsētas ielas kvartālā, pie Academia Pertina ēkas, Lāčplēša pieminekļa fragmenta un citiem objektiem. Ekskursijā varēs uzzināt gan vēstures faktus, gan arī leģendas un nostāstus par prezidentiem.

Muzeju naktī bez maksas varēs apskatīt visas Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa ekspozīcijas, vērot Jelgavas panorāmu no skatu laukuma 37 metru augstumā, kā arī apskatīt mākslinieka Ulda Zutera gleznu izstādi "Ainava 2016-2017" torņa izstāžu zālē un mākslinieces Sandijas Lavrenovas gleznu izstādi "Dažādība" torņa kāpnēs. Darbosies Tūrisma informācijas centrs ar iespēju uzzināt par sezonas aktualitātēm, atpūtas iespējām Jelgavā un apkārtnē, saņemt 2018.gadatūrisma materiālus un kartes, kā arī iegādāties suvenīrus ar Jelgavas simboliku.

Torņa astotajā stāvā būs atvērts restorāns "La tour de Marie", bet pagalmā darbosies restorāna pop-up stends ar dzērieniem un konditorejas izstrādājumiem par atsevišķu samaksu. Katrs stenda pircējs saņems kuponu bezmaksas kafijas baudīšanai restorānā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)