Banner 980x90

Mazas virtuves iekārtošana daudzdzīvokļu namos

Ja esi viens no daudzajiem tūkstošiem cilvēku, kas dzīvo vai plāno dzīvot daudzdzīvokļu namos un labiekārtot virtuvi un ēdamtelpu, tad šis raksts tev būs tieši laikā – apskatīsim dažus labus padomus, kā iekārtojums mazā virtuvē var būt ērts un komfortabls. Kāpēc mazām virtuvēm – Tu gribēsi, iespējams, jautāt? Ja atskatās, pirms pārdesmit gadiem, kad tika celtas daudzdzīvokļu mājas, tad to virtuves tika plānotas vidēji 7–10 kvadrātmetrus lielas, kas nozīmē, ka virtuves skapji, iekārta vai virtuves mēbeles gar sienu vai telpā varēja aizņemt tikai 2–4 metrus. Protams, viens ir iekārtot un izplānot virtuvi praktiski, kas cits ir to labiekārtot gaumīgi un ikdienai patīkami. Ko tieši un kā darīt, lai mazu platību virtuves liktu aizmirst par kvadrātmetru daudzumu tajās, lasi tālāk. 

Virtuves dizains
Iespējams, būsi dzirdējis, ka mazas telpas optiski plašākas var radīt ar gaišiem vai baltiem toņiem. Tas pavisam noteikti nav melots  minimālas un gaišas krāsas mazu telpu padara vizuāli plašāku un telpiski lielāku. Tas attiecas ne tikai uz telpas fasādi, bet arī uz mēbelēm tajā. Piemēram, neizvēlies virtuves mēbeles, kas ir ar lieliem rakstiem un zīmējumiem, bet labāk mēbeles, kas ir vienkrāsainas. Glancēts un stikla materiāls arī ir risinājums, lai telpa izskatītos plašāka. 

Virtuves mēbeles
Minējām, ka virtuves kopskatam jābūt gaišam, tomēr nepārdzīvo  tam noteikti nav jābūt tikai baltam, Tu droši vari piemeklēt virtuves iekārtas, kurām ir koši akcenti, vai akcentus piemeklēt tieši aksesuāros  burciņās, virtuves rokturīšos, dvielīšos vai pat paklājā un kādā sienas gleznā. 

Izvēloties virtuves iekārtu vai skapīšus, izvēlies tos maksimāli vertikālā sistēmā ar vairākām atvilktnēm un plauktiem, tādējādi tu varēsi visu kompakti salikt uz augšu, nevis aizņemt vietu horizontāli jau tā mazajā telpā. 

Pērkot virtuves mēbeles, pārdomā, kā tu izmantosi skapīšus un plauktus  vai tev ir daudz katliņu, pannu, trauku, glāžu un virtuves tehnikas. Lai galda un virtuves iekārtas virsma neizskatītos nokrāmēta un vizuāli nekārtīga, zemākajos plauktos liec virtuves tehniku un lielākās lietas. 

Virtuves stūri un galds ar plauktu 
Arī stūri virtuves telpā un vietās, kur ir virtuves mēbeles, var izmantot praktiski  ietaisi tur plauktus vai vietiņas sīkumiem. Bieži vien ļoti labi noder virtuves iekārtas vai plauktu sistēmas, kurās ir daudz atvilktņu. Tāpat arī, ja telpa ir tiešām maza, tad meklē virtuves galdu, kuram zem galvenās virsmas ir vēl viens plaukts  tādā veidā mantas varēsi salikt arī tur un tas neaizņems papildus vietu. 

Ja vēlies sakarināt biežāk lietojamos virtuves piederumus, piemēram, kausiņus, lāpstiņas un citus, tad vari pie sienas virtuves iekārtais ierīkot pakaramu stienīti. Ir arī citi risinājumi, kā praktiski un ērti izvietot šos virtuves rīkus  bundulis, kurā ievietot tos visus vienkopus, atvilktne vai pakārt kādā stendā. 
 
Apgaismojums
Lai palīdzētu telpai vizuāli izplesties, neaizsedz pilnībā logus  iegādājies mājīgus, vieglus dienas aizkarus vai žalūzijas, kurus var regulēt. Tāpat arī padomā par virtuves lapmiņām un apgaismojumu kopumā uz attiecīgo telpu  parocīgi un ērti būs, ja varēsi ieslēgt gaismu virtuves iekārtās, kad gatavosi ēdienu, kā arī spilgta un plaša gaisma virtuves vidū.

Lai smeltos idejas savai mazajai virtuvei, meklē informāciju internetā  apskati Pinterest portālu, blogus, ieraksti Google.com meklētājā "small kitchen design" un citus avotus, kuros var smelties praktiskus un lieliskus padomus! Meklē savas virtuves mēbeles interneta veikalā!
Lai mājīgi un ērti!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)