Banner 980x90

LM plāno stiprinātu sociālo darbinieku motivāciju un veicināt starpnozaru sadarbību

Rīga, 13.janv., LETA. Šogad Labklājības ministrija (LM) galveno uzsvaru sociālā darba attīstībā liks uz to, lai stiprinātu un paaugstinātu sociālo darbinieku motivāciju, profesionālas kompetences pilnveidošanu, kā arī veicinās starpinstitūciju un starpnozaru sadarbību, aģentūru LETA informēja labklājības ministra Jāņa Reira (V) preses sekretāre Aija Bukova-Žideļūna.

Šodien Reirs tikās ar Cēsu novada Sociālā dienesta vadītāju Ivetu Sietiņsoni, lai pārrunātu aktuālo situāciju nozarē, īpašu vērību pievēršot darbam sociālajos dienestos.

Pēc tikšanās Reirs uzteica Cēsu novada Sociālā dienesta līdz šim paveikto, kā arī pozitīvi novērtēja veidu, kā tiek organizēts un plānots sociālais atbalsts iedzīvotājiem.

Tāpat ministrs norādīja, ka pamatnosacījums mērķtiecīgam sociālajam atbalstam ir speciālistu un dienestu profesionālā kompetence, motivācija iedziļināties un rast piemērotāko risinājumu katrai unikālai situācijai, kā arī regulāra informācijas apmaiņa un savstarpējā sadarbība. Svarīgi ir iepazīt un izvērtēt katra klienta stāstu un pieredzi, atrodot piemērotāko veidu, kā motivēt klientu tālākai sadarbībai. Kopējais cilvēkam sniegtais nepieciešamais atbalsts būs tik efektīvs, cik veiksmīgi tiks īstenota sadarbība gan nozares iekšienē, gan ar institūcijām un citiem speciālistiem, norāda Reirs.

Līdz ar to LM šogad plāno stiprināt un paaugstināt sociālo darbinieku motivāciju, profesionālas kompetences pilnveidošanu. Tāpat uzmanība tiks pievērsta starpinstitūciju un starpnozaru sadarbības veicināšanai.

LM atgādina, ka tā ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu atbalstu palielinās pašvaldībām pieejamo atbalstu par pašvaldību sociālā darba speciālistu apmācībām un supervīzijām. Supervīzijas ir konsultācijas darba un profesionālās darbības jautājumos, to galvenais mērķis ir dot iespēju speciālistiem analizēt un izvērtēt savu profesionālo darbību, konstatēt problēmjautājumus un rast tiem risinājumus, kā arī attīstīt savu profesionālo kompetenci un pilnveidot kopējo sociālo pakalpojuma kvalitāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)