Banner 980x90

LLU Veterinārmedicīnas fakultātē parlamentārieša Dūrīša vietā iecelts pagaidu dekāns

Rīga, 27.nov., LETA. Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Veterinārmedicīnas fakultāti (VMF) līdz studiju gada beigām vadīs asociētais profesors Kaspars Kovaļenko, jo līdzšinējais fakultātes dekāns Ilmārs Dūrītis (AP) sācis darbu 13.Saeimā, aģentūra LETA uzzināja augstskolā.

Pagaidu vadītājs jau ir uzkrājis administratīvā darba pieredzi, vadot VMF Pārtikas un vides higiēnas institūtu. Kovaļenko kā savu un fakultātes galveno prioritāti izvirzījis gatavošanos studiju programmas "Veterinārmedicīna" starptautiskajai akreditācijai, kas sākta 2016.gadā iepriekšējā dekāna vadībā.

"Nākamais gads mums visiem ir liels izaicinājums - gan svētku svinēšanā, gan darbā -, jo 2019.gadā simtgadi svinēs veterinārmedicīnas augstākā izglītība Latvijā. Novembrī plānojam organizēt jubilejai veltītu trīs dienu starptautisku konferenci un absolventu salidojumu. Gada laikā būs arī citi jubilejas pasākumi. Toties oktobrī Latvijā atkārtoti ieradīsies Eiropas veterinārmedicīnas izglītības iestāžu asociācijas komisija, lai vērtētu fakultātē veiktos uzlabojumus un atbilstību starptautiskajiem standartiem. 2017.gada pavasarī tā sniedza atzinumu, ka fakultāte ir ieguvusi nosacītu akreditāciju, ja tuvāko gadu laikā tiks īstenoti komisijas ieteikumi studiju organizēšanā. Mums vēl daudz darāmā līdz komisijas vizītei," klāstīja Kovaļenko.

Turklāt fakultāte turpinās darbu ārvalstu studentu piesaistē, kurus jaunais dekāns redz kā iespēju mācībspēkiem uzlabot savas kompetences un kļūt starptautiski konkurētspējīgiem.

"Latvijā esam vienīgā veterinārmedicīnas fakultāte un mūsu misija ir daudz plašāka, nekā cilvēkiem parasti šķiet. Mēs esam atbildīgi gan par dzīvnieku ārstēšanu un veselību, gan sabiedrības veselību un drošu pārtiku. Tāpēc man ir prieks, kad medicīnas konferencēs arvien biežāk dzirdu vienotu izpratni par veselību. Mēs visi kopā strādājam, lai sabiedrība būtu vesela," apgalvoja dekāns.

Atbilstoši universitātē noteiktajai kārtībai līdz 2018./2019.studiju gada noslēgumam Kovaļenko būs dekāna pienākumu izpildītājs. Jauna fakultātes dekāna vēlēšanas, līdzīgi kā citu akadēmisko amatu vēlēšanas, tiks organizētas studiju gada noslēgumā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Dūrītis Saeimā darbosies Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā un Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā. Viņš Saeimā ievēlēts no Zemgales vēlēšanu apgabala.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)