Banner 980x90

LLU Veterinārajā klīnikā tiks veikta Latvijā unikāla sirds operācija sunim 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Piektdien, 16.oktobrī,  Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Veterinārajā klīnikā Jelgavā, K. Helmaņa ielā 8, jau otro reizi sunim tiks veikta unikāla sirds operācija – plaušu artērijas stenozes balondilatācija.

Veterinārās klīnikas direktore Linda Kokoreviča stāsta, ka operāciju veiks piecu cilvēku komanda, tajā skaitā četri veterinārārsti un ārsts - bērnu kardioķirurgs, Dr. Valts Ozoliņš.

LLU Veterinārmedicīnas fakultātes Klīniskā institūta asociētais profesors, veterinārārsts, Dr.med.vet. Ilmārs Dūrītis, kurš klīnikā a organizē un vada dzīvnieku kardioloģijas jomu, skaidro: "Šī procedūra ir sirds anatomiska defekta ķirurģiska, minimāli invazīva ārstēšanas metode, neatverot krūškurvi, bet piekļuvi sirdij nodrošinot caur asinsvadiem. Smaga plaušu artērijas stenoze rada sirds un elpošanas mazspēju un radikāli neārstēta parasti saistīta ar agrīnu dzīvnieka nāvi. Veiksmīga operācija ļaus dzīvniekam nodzīvot pilnvērtīgu, kvalitatīvu mūžu".

Klīnikas direktore norāda, ka šāda procedūra LLU Veterinārajā klīnikā tiks veikta otrreiz. Pirmo reizi analoga operācija tika veikta pirms mēneša, 18. septembrī, un tā bija veiksmīga – pacients atveseļojas: "Plaušu artērijas stenozes balondilatācija dzīvniekiem ir unikāla un līdz šim Baltijā nepielietota ārstēšanas metode. Veterinārās klīnikas kolektīvs ir ļoti pateicīgs dakterim par atsaucību sadarbībai Ozoliņam, kuram ir liela pieredze līdzīgu procedūru veikšanā cilvēkiem."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)